Rôzne

Interesantný záber na Humenné spred desaťročí: Viete, výstavbu ktorej budovy zachytáva?

Čo poviete na kúsok z histórie Humenného? Prv, než začnete čítať, pozrite si pozorne túto zaujímavú archívnu fotografiu nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Interesantný záber na Humenné spred desaťročí: Viete, výstavbu ktorej budovy zachytáva?
Zdroj: Dejiny Humenného, Fedič a kol.

Zrejme len málokto toto neuhádol… Ak ste si aj vy v duchu odpovedali, že na fotke je výstavba budovy dnešnej Hotelovej akadémie, máte samozrejme pravdu. Do užívania bola daná v roku 1977. A vtedy sa škola nazývala Odborné učilište Reštaurácií, okresného podniku v Humennom.

Medzi obyvateľmi sa v tých časoch uchytila skratka ROP. Písal sa však rok 1979, keď bola premenovaná na Stredné odborné učilište (SOU) spoločného stravovania v Humennom. Spoločenské zmeny v roku 1989 znamenajú aj významné zmeny v školstve a v roku 1992 sa otvára Hotelová akadémia, pričom v roku 2000 došlo k zlúčeniu Hotelovej akadémie a SOU spoločného stravovania.

Toľko v krátkosti z histórie nášho mesta a konkrétne Hotelovej akadémie, no ak máte chuť na ďalšie archívne snímky, určite si pozrite, ak ste ju ešte nevideli, aj túto fotogalériu Humenného z roku 1983. Na jednej z fotiek môžete vidieť aj budovu hotelovky z iného uhľa pohľadu a len zopár rokov po jej vybudovaní.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Humenčania, pocestujete v čase: Archívne FOTKY mesta, ktoré stojí za to vidieť
18
Galéria
Zdroj: brožúrka Humenné a okolie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM