Tlačové správy

Igráček, Merkur či Logik alebo Hračky, ktoré nestarnú

V čom tkvie tajomstvo úspechu hračiek, ku ktorým patrí napríklad aj domino, skákacia guma alebo legendárne Človeče, nehnevaj sa? Paradoxne v ich jednoduchosti. Práve tá totiž podnecuje detskú fantáziu, kreativitu a spontánnosť.

Ilustračný obrázok k článku Igráček, Merkur či Logik alebo Hračky, ktoré nestarnú
Zdroj: Heureka.sk

Zábava pre celú rodinu

Takzvané retro hračky sú úžasné v tom, že doslova prepoja generácie. Zatiaľ čo s playstationom u babky nepochodíte, na partičku žolíka ju spoľahlivo nalákate. Zo začiatku budú možno z hry nadšení skôr dospelí, pre ktorých je hra nostalgickou pripomienkou ich vlastného detstva. Tým skôr strhnú svojich potomkov k tomu, aby aj oni chceli hru vyskúšať. Vo výsledku sa tak pri jednom stole zíde celá rodina – a to by mal byť pravý účel každej hry.

Merkur – pre všetkých nadšených staviteľov

Legendárna stavebnica Merkur je splneným snom každého malého technika. Z jednotlivých kovových súčiastok môžu deti vytvárať nepreberné množstvo modelov, či už podľa návodu, alebo na základe vlastnej fantázie. Okrem kreatívneho a logického myslenia si deti pri hre rozvíjajú zručnosť, presnosť a priestorovú predstavivosť, a pretože stavebnica nie je vekovo obmedzená, oteckovia a dedovia sa iste radi pridajú.

Logik – keď je kombinatorika zábava

Hra pre dvoch hráčov trénuje logické uvažovanie, predstavivosť a schopnosť kombinácie. Jeden z hráčov umiestni pod kryciu striešku unikátnu kombináciu piatich farebných kolíkov, ktorú sa protihráč snaží v priebehu čo najkratšieho času a za pomoci indícií uhádnuť. Po odhalení správnej kombinácie, alebo po uplynutí desiatich kôl si hráči vymenia úlohy. Výhercom sa stáva ten, kto k uhádnutiu potreboval menej pokusov. Hra vás spoľahlivo zabaví nielen doma, ale aj na cestách, keďže je skladná a ľahko ju tak pribalíte so sebou do batohu.

Zdroj: Heureka.sk

Igráček – figúrka, ktorá vstala z mŕtvych

Geniálne jednoduchá plastová figúrka, ktorá hýbe končatinami, otáča hlavou a dokáže uchopovať predmety, baví deti už viac než 40 rokov. Od roku 2010, kedy bola výroba Igráčka obnovená, sa jeho rady neustále rozrastajú o nové postavičky. Vedľa zdravotných sestričiek, záhradníkov, učiteľov a potápačov tak dnes nájdete aj osobnosti českých a slovenských dejín. Od pôvodných postavičiek sa tie súčasné odličujú výraznejším nosom, širším úsmevom a predovšetkým bohatou škálou doplnkov a príslušenstva. Moderný Igráček sa vozí v multifunkčnom aute alebo vlastní kufrík, ktorá sa po rozložení premení na izbu, policajnú stanicu či obchodík.

Zaspomínajte si aj vy na svoje detstvo a ukážte svojim vlastným deťom či vnúčatám, ako ste sa hrali vy. Širokú ponuku nielen retro hračiek a hier nájdete na Heureka.sk. Inšpirujte sa rebríčkom obľúbenosti a tiež recenziami ľudí, ktorý si konkrétnu hru kúpili pred vami.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Heureka.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM