Iné športy

Humenský šprintér to dokázal: Tomáš prekonal 15 rokov starý slovenský rekord!

Humenský šprintér Tomáš Matuščák prekonal 15 rokov starý slovenský rekord a teraz má pred sebou ďalšiu obrovskú výzvu.

Ilustračný obrázok k článku Humenský šprintér to dokázal: Tomáš prekonal 15 rokov starý slovenský rekord!
Zdroj: 1.AK Humenné

V známej bratislavskej hale odštartovala cez víkend halová sezóna na Slovensku a svojich pretekárov tam mal aj 1. Atletický klub Humenné. Medzi tými nechýbal ani talentovaný šprintér Tomáš Matuščák.

„V sobotu nastúpil na prvý beh na 60 m a tesne zaostal za slovenským rekordom o jednu stotinu, čo bolo pre mňa ako trénera ako rána z neba. Časom 6,89 s si zlepšil osobné maximum z februára tohto roku z 6,95 s a posunul ho o šesť stotín. Keďže sa preteky bežia dvojkolovo, tak to Tomáš posunul a vyrovnal slovenský rekord na hodnotu 6,88 s. Nedeľa bola otázna a nič sme nechceli prepísknuť, tak sme sa dohodli, že pobeží len raz a ono to vyšlo. Samozrejme v sólo behu a slovenským rekordným časom 6,84 s prekonal pätnásť ročný rekord Petra Krčmárka. Zapísal sa tak do slovesných tabuliek na dlhšiu dobu, dúfam,“ popísal tieto výnimočné športové chvíle tréner atlétov 1. AK Humenné Marek Lučka.

Doplnil, že Tomáš druhý beh už pochopiteľne nešiel a stojí pred ním výzva zabehnúť limit na halové majstrovstvá Európy do Glasgowa, ktorý je 6,78 s - čo je o šesť sekúnd lepší čas ako je jeho maximum. „Možno to vyjde,“ vyslovil odhodlanie M. Lučka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Archívne snímky: Toto je Tomáš Matuščák, atletický talent z Humenného
3
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM