Rôzne

Humenské námestie dýcha Veľkou nocou: Základné školy sa postarali o krásne výtvory

Na pešej zóne v Humennom sú k videniu krásne výtvory. Ide o veľkonočné kraslice a na svedomí ich majú žiaci tunajších základných škôl. Pozrite si fotogalériu.

Ilustračný obrázok k článku Humenské námestie dýcha Veľkou nocou: Základné školy sa postarali o krásne výtvory
10
Galéria

Rovnako ako v minulých rokoch, aj tentoraz v čase pred Veľkou nocou súťažili základné školy v Humennom o najkrajšie veľkonočné vajíčko. Tohtoročná súťaž sa niesla v znamení ekologickosti a recyklácie, preto boli kraslice zhotovené z rôznych recyklovateľných materiálov. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Do súťaže sa zapojili takmer všetky základné školy v Humennom a nesúťažne aj Základná umelecká škola, ktorej obrovská kraslica zdobí vestibul Mestského úradu. Fantázii sa medze nekládli, a preto žiaci vymysleli naozaj originálne prevedenia veľkonočných kraslíc, či už z papiera, drôtu, ale hlavne z kartónu a plastových fliaš,“ uviedla M. Dochánová.

Originálna výzdoba už bola pracovníkmi Technických služieb umiestnená na mestských trávnikoch a to v severnej i južnej časti Námestia slobody. Zároveň sa niektoré výtvory z dielne škôl použili aj na finálne dotvorenie veľkonočnej výzdoby na Fontáne lásky. „Tento rok predstavuje fontána akýsi sedliacky dvor, ktorému dominuje veľká kvoka a okolo nej rozmiestnené vajíčka, seno a ďalšie ľudové prvky,“ poznamenala M. Dochánová.

Humenské námestie tak dostalo veľkonočný šat a vy si to môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

FOTOGALÉRIA: Námestie slobody v Humennom zdobia veľkonočné vajíčka
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM