Rôzne

Humenská ZUŠka má nového povereného riaditeľa: Školu povedie tento muž

Základnú umeleckú školu na Mierovej ulici v Humennom povedie v najbližšom období nový poverený riaditeľ. Ten je učiteľom hudobného odboru na tejto škole.

Ilustračný obrázok k článku Humenská ZUŠka má nového povereného riaditeľa: Školu povedie tento muž
2
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Srđan Stojiljković sa stal novým povereným riaditeľom Základnej umeleckej školy na Mierovej ulici v Humennom. Od utorka 15. januára tak vystrieda dosluhujúceho povereného riaditeľa školy Igora Hanáka. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Nový riaditeľ Srđan Stojiljković je aktuálne poverený viesť školu dovtedy, kým z výberového konania nevzíde nový riaditeľ ZUŠ,“ uviedla Dochánová s tým, že krátky časový úsek od vymenovania primátora do funkcie neumožnil vypísať výberové konanie na túto pozíciu ihneď.

„Proces výberového konania a následného schválenia Radou školy predstavuje niekedy dobu dlhú aj do dvoch mesiacov. V rámci februárového Mestského zastupiteľstva bude predložený návrh harmonogramu výberových konaní. Po jeho schválení sa budú môcť potom záujemcovia s patričným odborným vzdelaním uchádzať aj o pozíciu napr. riaditeľa ZUŠ Mierová v Humennom,“ priblížila Dochánová.

Podľa jej slov nový poverený riaditeľ zvažuje neskôr po uplynutí poverenia uchádzať sa o funkciu riaditeľa umeleckej školy aj prostredníctvom výberového konania.

Srđan Stojiljković pochádza zo Srbska a na Slovensku žije už 7 rokov. Prvé roky pôsobil v umeleckej škole Múza a neskôr presídlil do ZUŠ Mierová. Je učiteľom hudobného odboru na tejto škole a zároveň dirigentom mužského speváckeho zboru Rusinija.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: Nový poverený riaditeľ si v piatok 11. januára prevzal na Mestskom úrade v Humennom poverovacie dekréty.

FOTO: ZUŠ na Mierovej v Humennom má nového povereného riaditeľa
2
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM