Rôzne

Humenné chce získať príspevok na zvýšenie kapacity dvoch materských škôl

Humenskí poslanci schválili na svojom zasadnutí predloženie žiadostí o získanie nenávratného finančného príspevku na zvýšenie kapacity 2 materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Humenné chce získať príspevok na zvýšenie kapacity dvoch materských škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Jedná sa o materské školy na Třebíčskej ulici a Dargovských hrdinov. Mestské zastupiteľstvo zároveň odsúhlasilo päťpercentné spolufinancovanie, ktoré u oboch projektov spolu predstavuje niečo vyše 38 000 eur. Rovnako schválilo zabezpečenie financovania neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta pre oba projekty spolu vo výške približne 175 000 eur.

Súčasťou projektov sú okrem iného stavebné úpravy existujúcich budov MŠ za účelom rozšírenia kapacity a zvýšenia kvality predprimárneho vzdelávania, ale aj úprava areálu objektov. Zároveň by sa malo obstarať materiálno-technické interiérové vybavenie pre škôlky. Zabezpečiť by sa mali tiež stavebné úpravy za účelom zvyšovania energetickej hospodárnosti bu­dov.

Celkový rozpočet projektu pre MŠ na Třebíčskej ulici predstavuje približne 630 000 eur, pre MŠ na ulici Dargovských hrdinov okolo 315 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM