Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Humenčania vidia pomoc pri zimnej údržbe chodníkov v platení daní

Obyvatelia bytových domov v Humennom nemajú záujem vypomáhať pri zimnej údržbe chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania vidia pomoc pri zimnej údržbe chodníkov v platení daní
Zdroj: TASR

Ako sa vyjadril riaditeľ technických služieb (TS) mesta Milan Kuruc, osobný príspevok k chodu mesta vidia v platení daní. TS sú inak na príchod zimy pripravené.

Údržba chodníkov

O údržbu peších komunikácií na území mesta, za ktorú je podľa súčasnej platnej legislatívy plne zodpovedná samospráva, sa v Humennom podľa Kurucových slov snažili TS podeliť s obyvateľmi bytových domov.

TS oslovili obyvateľov jednotlivých bytových domov, aj predsedov spoločenstiev vlastníkov bytov s prosbou o spoluprácu. Urobili by sme aj nejaké zmluvy alebo dohody, ale, žiaľbohu, odozva na strane oslovených nebola žiadna. Všetci sa ohradzujú tým, že ‚my platíme dane, nás sa to netýka‘,“ opísal výsledok snahy Kuruc.

Ako však dodal, pomoc pri údržbe chodníkov v prípade potreby nájdu v rómskej osade Podskalka prostredníctvom zamestnávania v rámci aktivačnej činnosti.

Posypové vozidlá

Inak sú TS na zimnú údržbu komunikácií podľa Kurucových ďalších slov pripravené.

Sme pripravení v každom smere. Máme dostatočné množstvo materiálu, disponujeme 250 tonami posypovej soli, kamennou drvinou v objeme 200 ton a čo sa týka techniky, máme tri veľké posypové vozidlá, jedno posypové vozidlo špeciálne na chodníky, štyri traktory s radlicami na odhŕňanie snehu a okrem toho sme sa poistili i v tom zmysle, že sme oslovili tri externé firmy, s ktorými máme uzavretú zmluvu o výpomoci v prípade, že sa udeje nejaká kalamita,“ uzavrel.

Cestujúcim v susednom meste sú k dispozícii ďalšie nové autobusy. Pozrite si video nižšie.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM