Aktualizované Krimi

Horšie to už ani nemôže byť: Dom pri Humennom po zemetrasení zachvátil ešte aj požiar

Na východe takmer týždeň po zemetrasení vypukol v jednom z rodinných domov požiar.

Ilustračný obrázok k článku Horšie to už ani nemôže byť: Dom pri Humennom po zemetrasení zachvátil ešte aj požiar
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hasiči v nedeľu v noci zasahovali pri požiari rodinného domu v obci Lukačovce v okrese Humenné. Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, rodinný dom je po nedávnom zemetrasení momentálne neobývaný.

Škoda po tomto požiari bola predbežne vyčíslená na 50-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Ako uviedla, na mieste udalosti zasahovalo 13 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Humenného, Holčíkoviec a zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom so štyrmi kusmi hasičskej techniky.

Rozoberali konštrukciu

„Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že požiarom sú zasiahnuté obytné priestory a strecha rodinného domu. Požiar sa zasahujúcim hasičom podarilo v pondelok krátko po 2.00 hod. zlikvidovať za súčasného rozoberania konštrukcie celého objektu. Pri zásahu boli použité autonómne dýchacie prístroje,“ priblížila Knišová s tým, že príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. Pri požiari sa nikto nezranil.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM