Hokej

Hokej Humenčanov baví. Za postupom do finále hnali MHK 2 tisícky fanúšikov

Hokejisti MHK Humenné si cez víkend vybojovali postup do finále play-off druhej hokejovej ligy a získali tiež právo účasti v Budiš 1. lige v novej sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Hokej Humenčanov baví. Za postupom do finále hnali MHK 2 tisícky fanúšikov
5
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Druhá hokejová liga? Ide o najnižšiu hokejovú súťaž na Slovensku. I napriek tomu zimný štadión v Humennom počas druhého zápasu semifinálovej série play-off praskal vo švíkoch. Podľa oficiálnych štatistík videli na vlastné oči tento duel dve tisícky divákov. Takejto návštevy sa úplne bežne nedočkajú ani extraligové zápasy.

A navyše MHK Humenné zápas s HC Bratislava vyhralo a tým aj celú sériu a slávi postup do finále play-off, v ktorom sa stretne s MHK Dubnica nad Váhom. Tieto tímy si to rozdajú o prvenstvo v druhej hokejovej lige, no už teraz majú oba isté právo účasti v Budiš I. lige v ďalšej sezóne. MHK Humenné naplnilo tak svoj cieľ, ktorý celkom jasne a verejne deklaroval pred sezónou hrajúci tréner a líder mužstva Richard Šechný. „Ďakujeme všetkým, že náš dnes prišli podporiť. Bolo to super a sme tam,“ uviedol po postupe do finále obranca MHK Richard Ficko.

Finále sa hrá na dva víťazné zápasy, ten prvý sa odohrá v Dubnici 11. marca 2017 (o 18:00), druhý na humenskom zimáku 18. marca (17:30) a prípadný tretí duel sa bude hrať 25. marca (17:30) na neutrálnej pôde.

OBRAZOM: MHK Humenné postúpilo do finále play-off druhej hokejovej ligy
5
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM