Veronika Hunyadiová Správy

Harmonogram očkovanie v Humennom: Čím sa bude cez víkend očkovať?

Záujemcovia o očkovanie môžu využiť nový portál Prešovského kraja. K vakcíne by sa mali dostať rýchlejšie.

Ilustračný obrázok k článku Harmonogram očkovanie v Humennom: Čím sa bude cez víkend očkovať?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vakcinačné centrum v Humennom v priestoroch Obchodnej akadémie doposiaľ zaočkovalo 19 772 osôb. Termíny očkovania pokračujú aj naďalej vo víkendovom harmonograme.

Očkovať sa bude najbližší víkend 29. a 30. mája v čase od 8.00 do 18.00 hod. Po oba dni bude podávaná vakcinačná látka od spoločnosti Pfizer/BioNTech.

V Humennom aj v obciach

Pripravených je 3 000 vakcín, pričom 2 400 bude podaných pre osoby, ktorý dostali SMS s termínom na druhé očkovania. Ostatných 600 vakcín znamená očkovanie prvou dávkou vakcíny, ktoré dostanú osoby registrované v čakárni. K dispozícii bude päť lekárskych tímov.

Šiesty tím bude výjazdový. V sobotu absolvuje mobilné očkovanie v obciach Hlinné a Vyšný Žipov (okres Vranov nad Topľou) a v nedeľa (30. 5.) v obciach Lukačovce a Závada (okres Humenné). Registrácia na mobilné očkovanie aktuálne beží aj v meste Humenné. Viac informácií je k dispozícii na stránke mesta.

Nový portál

Prešovský samosprávny kraj (PSK) zároveň spustil nový registračný portál pre čakateľov na očkovanie. Webový portál je určený ľuďom, ktorí na termín podania prvej alebo druhej dávky vakcíny čakajú neprimerane dlhý čas.

Portál ponúka dve sekcie:

  • Registrácia na podanie druhej dávky vakcíny AstraZeneca pre čakateľov, ktorí sú za deklarovaným obdobím určenom na preočkovanie, čo je 10 – 12 týždňov a doteraz sú bez pozývacej SMS zo štátnej čakárne. Cez tento portál im bude pridelený najbližší možný termín na druhé očkovanie.
  • „Náhradnícka“ registrácia pre záujemcov o očkovanie z Prešovského kraja, ktorí sú dlhší čas prihlásení v štátnej čakárni na očkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech a sú bez termínu. Aktuálne je registrácia pre túto vakcínu otvorená od 16 rokov.

Foto: ilustračné

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM