Rôzne

FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli humenské námestie v plnej sile

Hľadanie tieňa, dopĺňanie tekutín, kropaje potu. Aj Humenné zasiahli horúčavy. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzeralo v centre počas najväčšieho výpeku.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli humenské námestie v plnej sile
Zdroj: Dnes24.sk

Tomu sa povie hic! Na Humenné zaútočili horúčavy. Veľké teplo zavládlo aj v centre mesta, kde sme sa boli pozrieť v piatok okolo obeda.

Makačka v horúčave

Navštívili sme i Park mieru, pri kaštieli. Horúčava-nehorúčava i teraz sa tam makalo. Keď sme tadiaľ išli druhýkrát, trojica robotníkov na lavičke dopĺňala tekutiny. „Treba veľa piť,“ odpovedalo chlapi svorne na otázku, ako sa dá fyzicky pracovať v takýchto horúčavách.

Prečítajte si tiež: Útok horúčav na Humenné: Teplomer v bazéne ukázal cifru, ktorá nepotrebuje komentár

S teplotami sa všakovakými spôsobmi ľudia snažili bojovať aj na námestí. Nedá sa povedať, žeby námestie v tomto čase úplne zívalo prázdnotou, ale, na druhej strane, ľudí sme tam veľa nenapočítali. Už na prvý pohľad prázdne lavičky, keď už sa niekto usadil, hľadal také, ktoré sa nachádzajú pod stromom. Dobre ukryté pred lúčmi slnka. Dokonca aj drvivá väčšina kaviarenských stolov pod slnečníkmi bola neobsadená.

Úkryt v chládku

„Zvládam to zatiaľ v pohode, i keď som tehotná. V prvom rade sa snažím piť veľa vody. Osviežujem sa zmrzlinou, nanukmi,“ povedala okoloidúca Humenčanka, čakajúca prírastok do svojej rodiny. Staršieho pána, ako jedného z mála, sme zastihli posedávať práve na lavičke. „Schovávam sa v chládku, veď to vidíte. Idem z pošty, do mesta by som inak dnes nešiel,“ povedal. Neďaleko sme zahliadli tri mladé dievčatá, ako si napĺňajú prázdne fľaše pitnou vodou.

Prečítajte si tiež: Talian zavítal do našich končín a udrelo mu to do očí: Výjav, ktorý ho na Šírave veľmi prekvapil!

Niektorí Humenčania, zdá sa, berú horúčavy s humorom. „Tak mohlo by byť ešte o trochu viac stupňov. Je to paráda,“ zareagoval na toto počasie zhodou okolností dnešný oslávenec Ján. Nevedno, nakoľko svoju odpoveď myslel vážne. „Strašný hic, cez víkend upaľujem niekde k vode,“ prezradil študent Robo, ktorý práve takto plánuje zabojovať s tropickým počasím.

Fotoreportáž: Humenné zasiahli tropické horúčavy
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM