Rôzne

Dušičky sa blížia, na cintoríne v Humennom budú platiť takéto opatrenia

Zabezpečené bude okrem iného osvetlenie celého pohrebiska či ozvučenie clivou hudbou.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa blížia, na cintoríne v Humennom budú platiť takéto opatrenia
Zdroj: Dnes24.sk

Dušičkové obdobie je už za dverami a ako na iných, tak aj na humenskom cintoríne sa očakáva veľká návštevnosť. V tejto súvislosti prijali Technické služby (TS) mesta Humenné niekoľko opatrení, o ktorých informujú prostredníctvom webovej stránky radnice.

Do 30. októbra plánujú TS zabezpečiť vyhrabanie trávy, lístia a odpratanie rôznych starých vencov z priestorov mimo hrobov.

Prevádzkovať na cintoríne budú mobilné sociálne zariadenie a v priebehu spomienkového aktu zabezpečovať jeho nerušený chod v čase od 8:00 do 20:00 hod.

„Od 31. októbra až do 3. novembra bude miestne pohrebisko otvorené denne v čase od 7:00 do 22:00 hod. Zároveň bude zabezpečené osvetlenie celého pohrebiska, ciest, chodníkov a schodov. Pre zabezpečenie dôstojného priebehu spomienkového aktu, bude zabezpečené ozvučenie clivou hudbou v čase od 8:00 do 18:00 hod.,“ informujú TS.

Pre zabezpečenie poriadku a čistoty na pohrebisku a tiež aj na zamedzenie krádeže vytvorí Mestská polícia kontrolné obhliadky, ktoré budú mať služby na pohrebisku v dňoch od 28. do 31. októbra v čase od 7:00 do 17:00 hod. a v dňoch od 1. do 3. novembra v čase od 8:00 do 22:00 hod.

„Pitná voda, resp. výpustné ventily budú k dispozícii na určených miestach. V prípade nulových a mínusových teplôt bude pitná voda odstavená,“ doplnili TS.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste tieto fotky? Nové združenie ponúka Humenčanom a spol. kultúrne vyžitie.

V OBRAZOCH: Nové združenie ponúka Humenčanom a spol. kultúrne vyžitie
30
Galéria
Zdroj: NERV Platforma

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM