Veronika Hunyadiová Správy

Dušičky sa blížia. Ako bude otvorený humenský cintorín?

Cintorín v Humennom bude počas dušičkového obdobia otvorený dlhšie a pribudne niekoľko zmien.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa blížia. Ako bude otvorený humenský cintorín?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

S blížiacim sa dušičkovým víkendom, Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých, od 30. októbra do 2. novembra, bude na humenskom cintoríne v platnosti iný režim prevádzky. Informuje o tom samospráva na svojom webe.

Otvorené dlhšie

Cintorín bude otvorený od nedele (31. 10.) do utorka (2. 11.) v čase od 7.00 hod. do 22.00 hod.

V rovnakom termíne bude do 22.00 hod. osvetlený celý areál, cesty, chodníky a tiež schody. Pre dôstojný priebeh bude znieť clivá hudba od nedele do utorka od 8:00 hod do 18.00 hod.

Verejnosti bude k dispozícii aj Dom smútku. V nedeľu od 7.00 do 17.00 hod. a v pondelok a utorok o hodinu dlhšie, teda do 18.00 hod.

Pomôžu mestskí policajti

„Na miestnom pohrebisku očakávame veľkú návštevnosť. Pre nerušený priebeh spomienkového aktu sme prijali opatrenia. Do 30. októbra zabezpečíme odpratanie starých vencov z priestorov mimo hrobov. V prevádzke bude mobilné sociálne zariadenie, ktoré bude k dispozícii od 8.00 do 20.00 hod.,“ pripomenul Milan Kuruc, riaditeľ Technických služieb mesta Humenné.

„Pre zabezpečenie poriadku a čistoty na pohrebisku, ako aj na zamedzenie krádeže, bude mestská polícia realizovať kontrolné obhliadky od soboty do utorka. Pitná voda, respektíve výpustné ventily, budú k dispozícii na určených miestach (jestvujúce hydranty). V prípade nulových a mínusových teplôt bude pitná voda odstavená,“ doplnil Kuruc.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM