Rôzne

Domácnosti v Humennom navštívia opytovatelia: Na TOTO sa zamerajú

Naše mesto bolo vybrané prostredníctvom Štatistického úradu do zaujímavého zisťovania. Tu sú podrobnejšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Domácnosti v Humennom navštívia opytovatelia: Na TOTO sa zamerajú
Zdroj: Dnes24.sk

Humenné bolo vybrané prostredníctvom Štatistického úradu SR do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní.

Zisťovanie sa uskutoční od 4. februára do 28. júna 2019.

Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zisťovania, ktoré boli uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 až 2018 (EU SILC 2005 – 2018). Realizáciou zisťovania sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby v krajinách Európskej únie. To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie. Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2019 vybraných viac ako 350 obcí a do zisťovania je zaradených 6 760 domácností.

Vo vyššie uvedenom období vybrané domácnosti v meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. „Všetky informácie a názory, ktoré budú v rámci zisťovania poskytnuté, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky,“ uvádza sa na webovej stránke mesta.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Ústredíe práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR nedávno zverejnilo mieru evidovanej nezamestnanosti na Slovensku. Postrehli ste to? Ak nie, pozrieť si to môžete práve v tomto videu.

Zdroj: Dnes24.sk

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM