Rôzne

Dobrá správa pre rodičov: V Humennom pribudla nová trieda pre škôlkarov

Kapacita materských škôl v Humennom sa o čosi zvýšila. Presnejšie o jednu novú triedu. Vyrástla ako prístavba škôlky na Ulici osloboditeľov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov: V Humennom pribudla nová trieda pre škôlkarov
Zdroj: MsÚ Humenné

Na projekt Prístavba materskej školy Osloboditeľov 1 získalo Humenné dotáciu vo výške 96 00 eur z Ministerstva školstva, vedy a výskumu a ďalších 49 844 eur dofinancovalo samo mesto. So stavebnými prácami sa začalo začiatkom augusta a v týchto dňoch už bola stavba odovzdaná do užívania. Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Nové priestory sú konštrukčne riešené ako samostatný objekt na betónových základoch, ktorého interiér tvorí niekoľko miestností vrátane spálne, spoločenskej miestnosti a samostatných sociálnych zariadení,“ spresnila Dochánová. Podľa riaditeľky škôlky Márie Kirňákovej došlo realizáciou tohto projektu k rozšíreniu ich kapacity o jednu triedu, ktorá pojme až 24 detí.

Pri slávnostnom odovzdaní nových priestorov do užívania nechýbala ani primátorka mesta Jana Vaľová. „Hoci na moje škôlkárske časy si už veľmi nespomínam, ako matka viem, že každé dieťa má rado čo najviac priestoru na hranie, alebo pre svoje pohybové aktivity. Cítim sa tu veľmi príjemne a verím, že rovnaké zážitky tu budú stále mať nielen deti, ale aj ich rodičia, keď uvidia nové priestory," poznamenala Vaľová s tým, že v takýchto investíciách bude mesto pokračovať aj naďalej.

V tomto školskom roku bolo do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prihlásených spolu až 980 žiakov.

Nová trieda pre škôlkarov v Humennom
1
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM