Rôzne

Do súťaže o Červený dom sa prihlásil jediný účastník: Za koľko bude budova jeho?

Do súťaže o odkúpenie budovy bývalého Vihorlatského osvetového strediska v Humennom sa prihlásil jediný účastník. Krajskí poslanci jeho ponuku prijali.

Ilustračný obrázok k článku Do súťaže o Červený dom sa prihlásil jediný účastník: Za koľko bude budova jeho?
Zdroj: Dnes24.sk

Budovu bývalého Vihorlatského osvetového strediska (VOS) v Humennom, ľudovo nazývanú aj Červený dom, by mal Prešovský samosprávny kraj predať za 180 000 eur. Rozhodli o tom v utorok krajskí poslanci na svojom 20. zasadnutí.

Schválenú kúpnu cenu ponúkol jediný účastník obchodnej verejnej súťaže, ktorá bola vyhlásená po tretí raz ešte začiatkom júla. Do súťaže sa v predošlých dvoch prípadoch neprihlásil nikto. Všeobecná hodnota nehnuteľného majetku stanovená znaleckým posudkom predstavuje 385 000 eur.

Ako uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, úrad po podpísaní uznesenia predsedom PSK Petrom Chudíkom osloví záujemcu, podpíše s ním zmluvu, urobí prepis na katastri, až následne požiada Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom, ktoré je v súčasnosti správcom budovy, aby odovzdalo kľúče. Podľa jej slov môže tento proces trvať aj dva mesiace.

VOS bolo ešte v lete minulého roka zlúčené s VM, ktoré sídli v renesančnom kaštieli. Humenské inštitúcie tak ako prvé vykročili na cestu racionalizácie. Zlúčením sa očakávalo dosiahnutie efektívnejšieho využitia priestorov múzea, vrátane skanzenu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM