Rôzne

Do hokeja i futbalu pôjde z mestskej kasy viac peňazí: O koľko si kluby polepšia?

Humenskí poslanci schválili navýšenie dotácií z rozpočtu mesta na činnosť FK Humenné aj MHK Humenné. Tu sú bližšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Do hokeja i futbalu pôjde z mestskej kasy viac peňazí: O koľko si kluby polepšia?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Humennom schválilo na svojom piatkovom zasadnutí navýšenie dotácie z rozpočtu mesta na činnosť Futbalového klubu (FK) Humenné v roku 2018 o 35 000 eur a navýšenie dotácie na činnosť Mestského hokejového klubu (MHK) Humenné v roku 2018 o 105 000 eur.

Aj keď tomuto bodu predchádzala najdlhšia, zhruba dvojhodinová diskusia poslancov, hlasovanie bolo napokon vcelku jednoznačné. Hlasovalo sa pritom za oba návrhy osobitne.

Za navýšenie dotácie pre FK Humenné bol každý z prítomných poslancov za. Pri hlasovaní o navýšení dotácie pre MHK Humenné boli 19 za, traja proti a jeden poslanec sa zdržal hlasovania.

Pozmeňovací návrh poslanca Michala Babina, aby sa dotácia pre MHK Humenné navýšila o 15 000 eur namiesto navrhovanej čiastky a ďalšie financie z nej sa prerozdelili na iné investície v meste, neprešiel. Rovnako tak neprešiel ani pozmeňovací návrh Ivana Hoptu na ešte väčšie navýšenie dotácie pre FK Humenné.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM