Tlačové správy

Dámy, nenechajte si ujsť: Humenská pedikérka o kľúči k dokonalým chodidlám!

Zanedbané nohy nie sú len vecou zlého efektu. Vedeli ste, že kvôli nim vás môže bolieť i hlava? O tom, ako docieliť zdravé a krásne chodidlá, sme sa porozprávali s odborníčkou na slovo vzatou, priamo z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Dámy, nenechajte si ujsť: Humenská pedikérka o kľúči k dokonalým chodidlám!
11
Galéria
Zdroj: Pedikúra By me

Mgr. Katarína Mihaľová prevádzkuje v Humennom štúdio medicinálnej pedikúry. V čom sa líši proti klasickému? Ako sa doma účinne starať o svoje nohy? Majú Humenčanky aj dnes obavy pred prvou návštevou pedikérky? Aj o tom sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. Nenechajte si ujsť rozhovor s humenskou špecialistkou na pedikúru i manikúru.

Ako ste sa dostali k práci pedikérky?

Pravdupovediac túto prácu som robila už nejaké obdobie, ale len pre rodinu a známych. Rozhodla som sa, že si spravím akreditované školenie pedikér/pedikérka, a to bol zlom, kedy ma táto práca úplne pohltila a moje myšlienky boli ísť v tomto smere ďalej a zdokonaľovať sa, posunúť sa vyššie, teda na zameranie medicinálne a estetické. Tak sa aj stalo, absolvovala som viacero takýchto školení a plánujem ďalšie a ďalšie a ďalej sa posúvať.

Zdroj: Pedikúra By me

V Humennom na Ulici 1. mája ste otvorili štúdio medicinálnej pedikúry. V čom sa líši oproti klasickému?

Hlavný rozdiel je v tom, že pracujeme s podologickým prístrojom s použitím diamantových fréz, ošetrenie je maximálne šetrné k nohám klientov, kedy odpadá riziko poranenia chodidla skalpelom, ktorý sa využíva práve v klasickej pedikúre.

Niektoré ženy sa pedikérke zvykli vyhýbať. Stav svojich nechtov či stvrdnuté päty pred svetom radšej vytrvalo schovávali. Cítite aj dnes rozpaky pri prvej návšteve zo strany vašich klientok?

Áno, niekedy tomu skutočne tak je. Čo je však zaujímavé, hneď po pedikúre ženy menia názor a chcú opäť prísť. Niektoré hneď ako prídu ma informujú, že majú škaredé nohy, pričom im vysvetľujem, že také nohy neexistujú, jednoducho povedané máme iba zdravé alebo choré nohy, nie škaredé.

V akom sú veku vaše najčastejšie klientky v Humennom?

Veková hranica sa pohybuje od 6 do 90 rokov :-). Väčšina klientov má záujem skôr o dizajn – čiže lakovanie alebo gellak, no a starší klienti/seniori nás navštevujú kvôli odbornému ošetreniu.

Zdroj: Pedikúra By me

Zavítali k vám už aj muži?

Muži sú v tomto smere neistí, majú pocit, že pedikúra je skôr ženská záležitosť. Vyhľadajú ju len ak majú nejaký problém, napríklad zarastanie nechtov, popraskaná päta… Väčšina z nich však po prvom ošetrení zistí, že to je pre nich príjemné a stávajú sa stálymi klientami.

V ponuke máte tri základné programy, a to mokrú, suchú a kombinovanú pedikúru. Aké sú medzi nimi rozdiely?

Každá z týchto pedikúr je dôležitá a každá má svoje využitie. Sú typy chodidiel, kde je vhodná mokrá pedikúra, čiže kúpeľ nôh a použitie skalpela, klasické strihanie nechtov. Suchá medicinálna pedikúra je ošetrenie pomocou podologického prístroja a fréz, je určená hlavne pre diabetikov a klientov s „problémovými“ nohami. Kombinovaná pedikúra je najčastejšie využívaná procedúra, je to kombinácia mokrej pedikúry s použitím podologického prístroja na suchú medicinálnu pedikúru. Pedikér po dôkladnej diagnostike chodidiel navrhne najvhodnejší spôsob ošetrenia.

A čo wellnes pedikúra?

Je to typ procedúry vhodný pre klientov, ktorí okrem ošetrenia majú záujem aj o osvieženie, posilnenie a skrášlenie nôh špeciálnou relaxačnou procedúrou. Každé nohy takýto relax zaručene ocenia.

Zdroj: Pedikúra By me

Ako často sa odporúča návšteva pedikérky?

Spravidla je to vždy po 4 až 5 týždňoch. Častejšie prichádzajú klienti, ktorí majú na chodidlách nejaké problémy, či už ide o zarastené nechty, alebo väčšie množstvo zhrubnutej kože, ktorá si vyžaduje ošetrenie na viackrát, v častejších intervaloch.

Ako si aj doma možno dopomôcť ku krásnym a zdravým chodidlám?

Domáce ošetrenie je veľmi dôležité. O nohy sa treba starať. Rovnako ako sa staráme o pleť, vlasy, ruky… Aspoň raz za mesiac je vhodný kúpeľ s prídavkom minerálnych solí, bežne dostupných v drogériách, po kúpeli je vhodné natrieť nohy krémom v hrubšej vrstve a zabaliť do fólie na noc. Raz týždenne je pred sprchou vhodné najskôr chodidlá nasucho obrúsiť pilníkom na päty, to zaručí, že obrúsime len vrchnú časť kože. Denne po sprche nohy dôkladne osušíme a nakrémujeme vhodným krémom. To zaručí, že nohy budú aj po pedikúre dlhší čas vo výbornej kondícii.

Pre klientky aj tie potenciálne ste na facebooku pripravili zaujímavé súťaže.

Áno, aktuálna je súťaž, kde môže každý klient, ktorý využije akúkoľvek procedúru v našom štúdiu, hrať o luxusný víkendový pobyt v Tatrách pre 2 + 2 osoby. Alebo stále beží tiež zdieľacia mikulášska súťaž na facebooku. Viac informácií nájdu záujemcovia teda na našej fb stránke Pedikúra By me.

(PR)

Dámy, nenechajte si ujsť: Humenská pedikérka o kľúči k dokonalým chodidlám!
11
Galéria
Zdroj: Pedikúra By me
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM