Rôzne

Čo tak si cez víkend zašportovať? Postavte sa na Domaši na štart!

Cieľom je poskytnúť verejnosti v regióne Horného Zemplína kvalitné športové vyžitie. Zaujímavé podujatie sa uskutoční už tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Čo tak si cez víkend zašportovať? Postavte sa na Domaši na štart!
Zdroj: Dnes24.sk

Tour de Vranov. Takýto názov nesie cyklistické podujatie, ktoré organizuje občianske združenie Vranovské vydry v nedeľu 11. septembra. Toto bude jeho nultý ročník. Možnosť postaviť sa na štart má každý.

Cestná trasa pre dospelých predstavuje dĺžku 65 kilometrov (km). Začínať sa bude na Domaši v rekreačnej oblasti Dobrá. Okruh povedie obcou Sedliská do Hanušoviec na Topľou, cez Detrík sa cyklisti vrátia späť na Domašu.

Súčasťou pretekov je sprievodná akcia pre deti. Malí cyklisti od štyroch do 15 rokov si budú môcť vyskúšať trať dlhú 5,5 a 11 km v závislosti od veku. „Detská trasa je bezpečná, keďže vedie mimo hlavnej cesty,“ skonštatoval tajomník pretekov Rastislav Košalko.

Dospelých cyklistov je nahlásených viac ako 200, detí niečo vyše 50. „Registrácia je možná aj na mieste, reálne číslo teda budeme vedieť až v nedeľu,“ dodal Košalko.

Na výhercov čakajú zaujímavé ceny v podobe rekreačných pobytov. Záujemcovia majú možnosť prihlásiť sa ešte v deň pretekov. Registrácia bude prebiehať od 8.00 do 9.30 h v priestoroch štartu pri hoteli Garden.

Občianske združenie organizuje okrem cyklistických aj bežecké a plavecké športové podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM