Rôzne

Cifra je už známa: Takýto bude mať plat humenský primátor Meričko

Cifra je už známa. Pozrite si, v akej výške bude dostávať plat primátor mesta Humenné Miloš Meričko.

Ilustračný obrázok k článku Cifra je už známa: Takýto bude mať plat humenský primátor Meričko
5
Galéria

Humenský primátor Miloš Meričko bude mať plat vo výške 3 063 eur mesačne. Určilo mu ho na štvrtkovom zasadnutí Mestské zastupiteľstvo v Humennom.

„V súlade s ustanoveniami § 3 ods. 1 zákona č. 253/1994 Z.z. o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest v znení neskorších predpisov primátorovi mesta Humenné patrí plat, ktorý je súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu SR za predchádzajúci kalendárny rok a násobku podľa počtu obyvateľov mesta (tzv. základný mesačný plat),“ uvádza sa v dôvodovej správe s tým, že takto určený plat je mestské zastupiteľstvo oprávnené zvýšiť rozhodnutím až o 60 %.

Priemerná mesačná mzda zamestnanca v národnom hospodárstve za rok 2017 bola podľa dôvodovej správy vyčíslená na základe údajov ŠÚ SR na úrovni 954 eur a od 1. decembra 2018 platí novela zákona č. 253/1994 Z.z., ktorou sa zmenil násobok pre výpočet platu primátora – v mestách od 20 001 do 50 000 obyvateľov z 2,89 na 3,21-násobok.

A práve na základe uvedených údajov bol vypočítaný základný plat primátora v meste Humenné, čo je 3 063 eur. Tento rokovací bod diskusiu nepriniesol a mestskí poslanci ho jednomyseľne schválili.

Pozrite si vo fotogalérii zábery zo štvrtkového rokovanie humenského parlamentu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Prvé pracovné. Pozrite si foto zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Humennom
5
Galéria

Na archívnej foto: Miloš Meričko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM