Rôzne

Cez víkend je naozaj z čoho vyberať: 5 podujatí v okolí Humenného, na ktoré sa oplatí skočiť

Ani sme sa nenazdali a je tu stred týždňa. Pre niektorých možno najvyšší čas plánovať si program na víkend. V okolí sa bude dať skočiť na akcie naozaj všakovakého druhu. Vyberáme pre vás päticu takýchto podujatí, tak si vyberajte :).

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend je naozaj z čoho vyberať: 5 podujatí v okolí Humenného, na ktoré sa oplatí skočiť
Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínske Hámre – Otvorenie ekomúzea

Cez víkend je na programe otvorenie ekomúzea Podoby ohňa v Zemplínskych Hámroch. Ak to rozmeníme na drobné, v sobotu 27. júna o 9:00 bude otvorenie nového turistického informačného centra v tejto obci, prezentácia zastavení Hámorského náučného chodníka a o 9:30 spoločný výstup na Sninský Kameň.

V nedeľu 28. júna bude o 14-tej už samotné slávnostné otvorenie múzea, odhalenie sochy Sv. Barbory aj prehliadka expozícií múzea. O 15-tej je na programe vernisáž výstavy fotografií Baníctvo na Spiši, o 16-tej historický šerm, o 18-tej filmové pásmo Karpatské bukové pralesy – svetové prírodné dedičstvo a o 20:30 ohňová šou. V múzeu budú počas celého programu prebiehať ukážky remeselných činností a tvorivé dielne pre deti.

Festival kultúry a športu v Medzilaborciach

Cez víkend to bude žiť aj v Medzilaborciach. Už 53. ročník známeho tamojšieho festivalu zaiste priláka ľudí z celého okolia. V sobotu 27. júna sa predstavia okrem iných aj La Gioia, Drišľak či Cigánski Diabli s Katkou Knechtovou. V nedeľu budú hlavnými ťahákmi skupiny Fragile či No Name.

Okolo Domaše

Už tento víkend je tu aj každým rokom populárnejšie cyklistické podujatie na Domaši. Všetko to vypukne v piatok 26.6., o 19-tej do polnoci bude prebiehať kultúrny program. V sobotu o 10-tej štartujú samotné cyklistické preteky registrovaných účastníkov, o 14-tej je na programe Detská Tour Petra Sagana. O 18-tej koncerty hudobných skupín a dídžejov. Tento rok pribudne aj beh a to v nedeľu dopoludnia. Podujatie sa presúva oproti vlaňajšku z rekreačnej oblasti Dobrá do rekreačnej oblasti Monika (Poľany).

Ako to vyzeralo na Okolo Domaše minulý rok, si môžete pozrieť na FOTKÁCH.

Zemplín Veterán Rallye

Kým na Domaši sa to cez víkend bude hemžiť nadšencami cyklistiky, na Šírave si prídu na svoje milovníci nablýskaných veteránov. Každoročne sa tohto podujatia zúčastní približne dvesto historických vozidiel. Opäť ide o trojdňovú akciu. Pozrite, kde presne ich budete môcť vidieť, program na každý deň nájdete tu.

Pozrite si tiež FOTO z vlaňajška.

Kultúrne leto – Humenné

A na záver ešte pridávame tradičné nedeľné podujatie priamo z mesta Humenné. Aj túto nedeľu 28. júna sa na pódiu pri Fontáne lásky uskutoční koncert, od 17:30 sa nám predstaví folklórna spevácka skupina Porubľane. Program nedeľných podujatí pri Fontáne lásky na celé leto si môžete preštudovať tu.

Foto: ilustračné, Okolo Domaše 2014

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM