Ondrej Petričko Rôzne

Top motorkársky sviatok: Tisícky motoriek smerujú na Zemplínsku šíravu!

Na Zemplínskej šírave sa opäť uskutoční jeden z najväčších motorkárskych sviatkov v strednej Európe. Tisícky vlastníkov a priaznivcov silných strojov si dajú zraz pri východoslovenskom mori.

Ilustračný obrázok k článku Top motorkársky sviatok: Tisícky motoriek smerujú na Zemplínsku šíravu!
Zdroj: TASR

Motorkári začnú prichádzať na Zemplínsku šíravu už v piatok. Z nablýskanými strojmi najprv navštívia Michalovce, kde ich zábavný program je už tradičným doplnkom jarmoku. Po spanilej jazde mestom dorazia vo večerných hodinách opätovne na Zemplínsku šíravu, kde odštartuje tohtoročný motozraz oficiálnym otvorením a zábavnými súťažami. Prezradil to Michal Tvrdý z organizačného tímu podujatia.

Tento rok s novinkou

Motozraz sveta motocyklov prinesie tento rok aj novinku. „Súčasťou večerného programu bude po prvý raz v histórii nášho podujatia aj požehnávanie motoriek duchovným z neďalekej obce Vinné, ktorý bol kedysi motorkárom," priblížil Tvrdý.

Motorkárov aj návštevníkov zabavia koncerty rockových kapiel – Grey dogs, Kabát revival, Quo machine a hlavne hviezdy večera skupiny Desmod.

Potešia deti z detského domova

Víkendový motozraz si užijú už tradične aj deti z detského domova v Remetských Hámroch, za ktorými prídu motorkári na nablýskaných strojoch v sobotu napoludnie. Po spanilej jazde okolo Zemplínskej šíravy bude program motozrazu pokračovať zábavnými súťažami, ukážkami historického šermu, exhibičným vystúpením silákov – strongmanov, ale aj obnovením prísahy párov počas motorkárskej svadby.

Ďalšími ťahákmi sobotňajšieho večera na šírave bude súťaž v hre na imaginárnu gitaru, koncerty Queen manie a Kiss revival, ukážky orientálnych brušných tancov v podaní Kalile a Miss mokré tričko. Podujatie neskôr vyvrcholí ohňostrojom a tradičnou motorokotékou.

Na Šíravu smerujú tisícky motorkárov

Na víkendový motorkársky sviatok sa podľa informácií organizátorov chystajú tisícky priaznivcov rýchlych strojov z domova, ako aj zo zahraničia. „Minulý rok sme tu mali 4350 motorkárov. Kolóna, ktorú vytvorili, bola dlhá vyše osem kilometrov. Tradičnými návštevníkmi motozrazu sú okrem Slovákov Poliaci, Ukrajinci, Česi, Maďari, Holanďania, Nemci, Taliani, ale aj motorkári z Veľkej Británie," uzavrel Tvrdý.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM