Veronika Hunyadiová Správy

Centrum voľného času zmení vzhľad. Čaká ho rekonštrukcia

Humenné sa púšťa do ďalšieho projektu. Rekonštrukciou, s cieľom znížiť energetickú náročnosť budovy, prejde Centrum voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Centrum voľného času zmení vzhľad. Čaká ho rekonštrukcia
Zdroj: Mesto Humenné

Humenská samospráva uspela so žiadosťou o finančné prostriedky formou dotácie z Environmentálneho fondu. Použije ich na projekt riešenia energetickej úspornosti Centra voľného času. Mesto o tom informuje na svojom webe.

Nové okná aj strecha

Cieľom je zlepšenie energetickej účinnosti budovy, ktorá je ešte v pôvodnom stave, čo sa odzrkadľuje aj na nákladoch na vykurovanie. Rekonštrukčné práce sa budú týkať obvodového plášťa, strechy a okien.

„V rámci projektu sa zateplia steny minerálnou vlnou hrúbky 15 centimetrov. Strecha dostane novú krytinu a taktiež sa zateplí. Obnova sa dotkne všetkých drevených okien a vstupných dverí,“ vysvetlil Slavomír Jančík z Odboru koncepcie a rozvoja mesta. Mozaika, ktorá sa nachádza na stene budovy zo strany Južného námestia, zostane zachovaná.

Ovplyvní to činnosť centra

Výmenou okien môže byť činnosť centra do istej miery ovplyvnená. „Prosím o zhovievavosť v čase rekonštrukcie. Predpokladám, že bude potrebné presunúť krúžky či aktivity do inej miestnosti. Pri prácach na streche a obvodovom plášti by už vnútorná prevádzka mala fungovať bez problémov. Oceňujem veľkú spoluprácu s vedením mesta Humenné a participáciu na projekte,“ doplnila Agáta Sakaliková, poverená riadením Centra voľného času.

Stavba je odovzdaná zhotoviteľovi, ktorý má na realizáciu štyri mesiace. Predpokladaný zmluvný termín ukončenia prác je júl 2022.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM