Michala Halásová Správy

Ojazdené autobusy nie sú dobrý nápad, odkazuje radnica Dopravnému podniku

Dopravný podnik mesta Prešov chce tento rok obnoviť vozový park a skvalitniť cestovanie. Viac ako dva milióny eur by chceli investovať do nákupu nových a ojazdených vozidiel. Radnica a niektorí poslanci sú zásadne proti.

Ilustračný obrázok k článku Ojazdené autobusy nie sú dobrý nápad, odkazuje radnica Dopravnému podniku
Zdroj: TASR

Podľa plánu, ktorý predložilo vedenie Dopravného podniku mestu, by mal vo vozovom parku pribudnúť jeden 12-metrový trolejbus, dva 18-metrové trolejbusy, tri štandardné autobusy a tri ojazdené 6-ročné autobusy. Staršie vozidlá chce DPMP kúpiť vo Zvolene, každý z nich by stál 100 tisíc eur.

A práve táto téma vyvolala medzi radnými diskusiu. Poslanec a člen predstavenstva DPMP Vasil Janko s tým nesúhlasí: „Každý rozumný človek za normálnych okolností, ak by bol dostatok finančných zdrojov, by preferoval nákup nových vozidiel.“ Podobný názor na vec má aj viceprimátor René Pucher: „Teraz vymeníme 22– a 24-ročné autobusy a máme ďalších 19 autobusov, ktoré majú asi 20 rokov. Tie bude potrebné meniť – čo s tým urobíme? Volám po koncepcii a nie po hasení akútneho problému, ktorý nás bude stáť 300 tisíc eur. Vyhodili by sme ich von oknom." Viceprimátorovi sa nákup nepozdáva aj preto, že spomínané jazdené autobusy nie sú nízkopodlažné.

Návrh Dopravného podniku zatiaľ prešiel iba Mestskou radou. Posledné slovo však budú mať mestskí poslanci na zasadnutí 18. marca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM