Ľubomír Hudačko Správy

Ohrozená MHD na trase Prešov - Šariš: Linky môže zachrániť rokovanie, ľudia krútia hlavami!

Primátor Pavel Hagyari s poľutovaním konštatoval, že Veľký Šariš dlhuje Dopravnému podniku za roky 2012 a 2013 viac ako 52 000 eur. To je dôvod, prečo hrozí prerušenie chodu MHD z Prešova do Veľkého Šariša. Ľudí táto zmena neteší, o všetkom by sa malo rozhodnúť na rokovaní.

Ilustračný obrázok k článku Ohrozená MHD na trase Prešov - Šariš: Linky môže zachrániť rokovanie, ľudia krútia hlavami!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa primátora Prešova do dnešného dňa nie je nový dodatok zmluvy na rok 2014, z tohto dôvodu bol oboznámený predstavenstvom DPMP, že postupujú v zmysle zmluvy a zákona a hrozí pozastavenie týchto liniek.

Šariš podniká kroky

Rokovanie pripravené na zajtrajší deň by malo dodať odpoveď, ako ďalej. Chytá sa naň aj primátor Veľkého Šariša Mikuláš Dráb. Podľa jeho slov dopravný podnik bezdôvodne zvyšuje cenu, ktorú musia zo svojho rozpočtu za linky hradiť: „Mesto podniká všetky kroky k tomu, aby obmedzenie prevádzky MHD nebolo prerušené,“ uviedol pre médiá.

„DPMP vykazuje stratu vo verejnom záujme ročne 4 milióny eur a nie je možné, aby mesto Prešov a jeho obyvatelia doplácali na okolité obce. Súčasne verím, že sa táto situácia odstráni a vyrieši a že MHD sa bude zabezpečovať aj do okolitých obcí,“ doplnil Hagyari.

Názory obyvateľov

„Ako budem chodiť do práce? Do Záborského na pešo sa mi nechce,“ uviedol pripomienku Michal.

Na jednej strane chápem mesto, že nechce platiť za cudzích, takže tento krok schvaľujem a ľuďom z týchto dedín to za vinu dávať nemôžem (ani ja a ani vy). Väčšina si lístok kupuje tak, ako má a to, že nie je za služby DPMP zaplatené, je podľa mňa chyba primátora Šariša a nikoho iného. Síce som zo Šariša a aj keď mi je to nepríjemné, tak s tým súhlasím, len mi ľúto tých detí ktoré na to doplatia," vyjadrila svoj názor Veronika.

„Pripojiť Šariš k Prešovu ako mestskú časť a s MHD problém nebude,“ myslí si Miro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM