Jakub Forgács Samospráva

Odvolávanie v Prešove tesne pred sviatkami: Šéf Technických služieb prišiel o flek!

Zháňate si džob? Technické služby mesta Prešov (TSmP) hľadajú nového výkonného riaditeľa. Oznam visí na stránke mestskej firmy. Ten predošlý bol odvolaný.

Ilustračný obrázok k článku Odvolávanie v Prešove tesne pred sviatkami: Šéf Technických služieb prišiel o flek!
Zdroj: TASR

Doterajšieho výkonného riaditeľa Jozefa Višňovského, ktorý tu šéfoval od roku 2011, odvolalo tesne pred Veľkou nocou nové predstavenstvo spoločnosti. Potvrdil to nový predseda predstavenstva TSmP a poslanec mestského zastupiteľstva Richard Drutarovský.

Požiadavky na uchádzačov

Uchádzači, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a aspoň päť rokov praxe v komunálnej oblasti alebo z riadenia obchodnej spoločnosti, majú svoje životopisy a ostatné doklady posielať na adresu spoločnosti do 17. apríla do 15:00.

Predstavenstvo TSmP má podľa Drutarovského v kompetencii odvolať riaditeľa a svoje právo využilo, spoločnosť momentálne dočasne vedie vedúci ekonomického oddelenia Peter Smutný.

Členov predstavenstva zvolili nedávno

Noví členovia predstavenstva TSmP boli zvolení na poslednom mestskom zastupiteľstve v pondelok (30. marca). Vtedy sa menilo aj vedenie ostatných mestských spoločností alebo firiem, kde má mesto účasť.

Konateľom spoločnosti Prešov Real už nie je mestský poslanec Juraj Hudáč, ale Jaroslav Buzogáň. Na poste konateľa spoločnosti Správa a zimná údržba prešovských ciest nahradil Petra Smutného Juraj Hurný.

Okrem toho boli zvolení noví zástupcovia mesta v dozornej rade TSmP, taktiež v predstavenstve a dozornej rade Dopravného podniku mesta Prešov, v dozornej rade Správy a zimnej údržby prešovských ciest a v spoločnosti Prešov Real. Zmenilo sa aj zastúpenie mesta v spoločnosti Spravbytkomfort a tiež v spoločnosti 1. FC Tatran Prešov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM