Ľubomír Hudačko Správy

Odteraz je tam Petrova lipa: Spevák má v Prešove na obľúbenom mieste strom aj tabuľu, FOTO

Lipu aj s lipovým medom spevákovi odovzdali za prítomnosti ďalších prešovských umelcov a hudobníkov v nedeľu 15. októbra 2023 pred jeho vypredaným koncertom.

Ilustračný obrázok k článku Odteraz je tam Petrova lipa: Spevák má v Prešove na obľúbenom mieste strom aj tabuľu, FOTO
5
Galéria

Na Kmeťovom stromoradí je odteraz vysadená lipa s pamätnou tabuľou pre speváka Petra Lipu. Dnes24.sk o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Tento rok sa totiž dožil významného jubilea a pekné gesto je tak pre neho symbolickou poctou.

„Pamätná Petrova lipa veľkolistá s kovovou ohradou a pamätnou tabuľou je z dielne umeleckého kováča Michala Kačmára a grafika Maxa Daráka. Iniciátorom myšlienky bol dramaturg klubu Stromoradie Martin Višňovský v spolupráci s mestom Prešov,“ uviedla Šitárová s tým, že lipu aj s lipovým medom spevákovi odovzdali za prítomnosti ďalších prešovských umelcov a hudobníkov v nedeľu 15. októbra 2023 pred jeho vypredaným koncertom.

Na stromoradí aj vyrástol

Lipa je najvýznamnejšou osobnosťou slovenskej jazzovej scény.

Vyrástol na Kmeťovom stromoradí, kde býval a strávil aj školské časy. „V súčasnosti žije v Bratislave. Je dlhoročným dramaturgom unikátneho festivalu Bratislavské jazzové dni, jedného z najväčších podujatí svojho druhu v strednej Európe,“ dodala Šitárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM