Ľubomír Hudačko Futbal

Odpisovaný Prešovčan Šesták: Proti Rumunsku strelil jediný gól a stál za to!

Prípravný duel Slovenska, ktorý bol pod vedením nového trénera Kozáka prvým v tejto funkcii sa zrodil v Bukurešti remízou 1:1. Na zásah Stancua odpovedal rovnako hlavou Prešovčan Šesták! Ešte v prvom polčase ten istý hráč nastrelil žrď domácej brány.

Ilustračný obrázok k článku Odpisovaný Prešovčan Šesták: Proti Rumunsku strelil jediný gól a stál za to!
Zdroj: TASR

Ešte nedávno odpisovaný, teraz opätovne velebený. Rodák z Demjaty Stanislav Šesták, ktorý hral na Slovensku aj vo farbách Tatrana Prešov sa fanúšikom pripomenul tým správnym spôsobom.

Najprv žrď, potom gól

V prípravnom dueli proti Rumunsku vsietil nádherný gól hlavou po pase Weissa, už po troch minútach zápasu však mohol pridať gól po úniku z pravej strany. Jeho strelu však zastavila žrď: „Som rád, že pod dlhej dobe som opäť mohol byť v mužstve. Cítil som sa na ihrisku výborne, išlo nám to. Bojovali sme za naše farby, ako to má byť v každom zápase. Som rád, že som nomináciu odôvodnil a že som strelil gól. Verím, že to tak bude aj v nasledujúcich zápasoch,“ povedal po zápase.

Podľa šikovného strelca dal výsledok 1:1 odpoveď na kritiku: „Tréner má autoritu a rešpekt a ja si myslím, že výkonom sme to len potvrdili. V zápase na ihrisku sa každý snažil behať, každý urobil šmýkačku a zabojoval. Takto a ešte lepšími výkonmi musíme hrať stále. Kvalitu na dobré výsledky máme,“ zhodnotil.

Mužstvo podržal aj Mucha

V 3. minúte sme získali sme loptu v strede poľa, do behu ju poslal Kóňa Šestákovi a ten po pravej strane v šanci nikým nekrytý trafil žrď. Bola to najväčšia šanca Slovákov v prvom polčase, Rumuni však takisto hrýzli.

Ďalší východniar, rodák z Belej nad Cirochou brankár Jano Mucha zachránil po prudkom centri Hobana v 22. minúte. Loptu vyrazil do bezpečia ale len na chvíľu. Útok totiž ešte neskončil, obrana si neporadila s aktívnym Maximom a po jeho centri sa vlnila sieť. Hlavičku Stancuho však zastavil ofsajd. Mucha fantasticky na čiare vyboxoval prudkú hlavičku Gamana o tri minúty na to.

V závere polčasu sme sa však neubránili drvivému tlaku z pravej strany. Lopty lietali okolo ohňa, napokon sa dostala k útočníkovi Stancuovi a poľahky otvoril skóre. Do kabín sa tak šlo za nepriaznivého stavu pre Kozákovcov – 1:0.

Nálada v kabíne v pozitívnom duchu

Po zmene strán prišlo okrem iného aj k hromadným striedaniam, Kozák poslal na ihrisko Nemca namiesto Jakubka. Bol to však kanonier z Prešova Šesták, ktorý sa ujal návratu do reprezentácie tak, ako sme to do neho čakali. Vyrovnané bolo po krásnom pase Weissa z pravej strany. Hlavou k žrdi následne umiestnil Šesták loptu do protipohybu brankára – 1:1. Strelec tak potvrdil, že kvality jeho rázu nám v reprezentácii chýbajú. Veď zatiaľ práve on mal najväčšiu šancu duelu v 3. minúte a postaral sa aj o vyrovnanie. V závere sa už len duel dohrával, Rumuni boli vyrovnaním otrasení a v útoku už neboli príliš nebezpeční.

Šesták ďalej vyzdvihol, že nálada v kabíne bola dobrá: „Bola v pozitívnom zmysle, že sme sa dostali do šancí. Oni ich mali len našimi chybami. Musíme hrať a bojovať. Splnili sme to, čo tréner očakával. Nemáme sa za čo hanbiť, môžeme ísť ďalej so vztýčenou hlavou. Problém je ale v tom, že nás čakajú ešte ťažšie zápasy, ako teraz. Hlavne v Bosne a Hercegovine to bude doslova horieť,“ narážal na horúcu pôdu favorita skupiny, na ktorú stráca Slovensko 7 bodov. Zápas s týmto súperom odohrajú Kozákovci 6. septembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM