Tlačové správy

Odmenený hokejový klub z Fondu pre budúcnosť športu: Ľubovnianski rytieri sa na sezónu môžu pripravovať v predstihu!

Fond pre budúcnosť športu podporuje okrem širokého spektra športov aj populárny hokej. Spoločnosť Niké preto po poslednom odmeňovaní udelila štedrý grant v hodnote 3 000 eur hokejovému klubu Ľubovnianski rytieri, aby tréneri mohli vychovávať novú generáciu hokejistov.

Ilustračný obrázok k článku Odmenený hokejový klub z Fondu pre budúcnosť športu: Ľubovnianski rytieri sa na sezónu môžu pripravovať v predstihu!
Zdroj: Niké

Ľubovnianski rytieri sú mladý klub nachádzajúci sa v Starej Ľubovni, ktorý má aktuálne zhruba 75 členov. Porotu ich namakané video zaujalo natoľko, až klub podporila sumou 3 000 eur. O grante sa ako prvý dozvedel riaditeľ klubu Patrik Boďo, ktorý neskrýval úprimnú radosť.

„To je neuveriteľné. Sme z malého mestečka, naše dotácie sú veľmi nízke, neustále riešime financovanie klubu, keďže našou prioritou je, aby napredoval,“ povedal na úvod Patrik a vzápätí pochválil aj Fond pre budúcnosť športu. „Je to výborný projekt. Skrz klub, ktorý funguje už dva roky vnímam, že celkové podmienky pre šport nie sú dobre nastavené. Musíme bojovať za každú podporu a zapájať sa do projektov. Preto je grant z Fondu veľká pomoc.“

Na novú výstroj aj na prevádzku štadióna

Riaditeľ klubu následne prezradil, na čo v klube použijú financie. „Jednou z najdrahších položiek sú výstroje. Je to takisto aj veľká finančná záťaž pre rodičov. Navyše deti stále rastú a niekedy je danému hráčovi už po polroku výstroj malá,“ prezradil Patrik Boďo a uviedol, že v klube poskytujú deťom výstroje zdarma.

„Keď chcete s klubom a hráčmi napredovať, potrebujete licencovaného trénera a takisto to nie je lacná záležitosť, čiže veľká časť nákladov poputuje aj tam,“ povedal Patrik.

Naplno aj cez leto

Ľubovnianski rytieri mali odohrať celú minulú sezónu, avšak z dôvodu pandémie sa odohralo len jedno kolo. Následne sa všetky súťaže zrušili a čaká sa na ďalší postup. V klube však nezaháľajú ani v tomto období.

„Výhodou je, že my v Starej Ľubovni máme malý štadión a nemusíme ho ani teraz roztápať. Deväťdesiat percent štadiónov na Slovensku je už roztopených, pretože tie náklady veľkých štadiónov sú obrovské. Naše deti trénujú a budú trénovať až do júla. Vtedy máme kemp a od septembra začína sezóna. Dúfam, že prebehne tak, ako má,“ uzavrel riaditeľ klubu

Zdroj: Niké

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM