Ľubomír Hudačko Rôzne

Odklad uzávierky Švábskej ulice: Stále nie je jasné, kedy prídu obmedzenia!

Z dôvodu výstavby okružnej križovatky pri ZVL bude uzatvorené rameno križovatky na Švábskej ul. Znemožní sa tým odbočovanie MHD z Košickej ul. smerom na Šváby a späť. Predpokladaná doba uzávierky je 3 mesiace. Takéto správy boli hlásané už pred časom, no stále nie je dátum obmedzení potvrdený!

Ilustračný obrázok k článku Odklad uzávierky Švábskej ulice: Stále nie je jasné, kedy prídu obmedzenia!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z možných termínov je práve dnešný deň, 15. august, alebo neskorší. K presmerovaniu premávky MHD môže dôjsť aj v priebehu dňa, preto sa cestujúcim odporúča zvýšiť pozornosť pri cestovaní. Nie je teda vylúčené, že v rámci jedného dňa pôjdu ráno linky ešte po bežných trasách a v priebehu dňa sa zmenia.

Množstvo zmien liniek

Niektoré spoje budú premávať cez Šváby s obchádzkovou trasou po Petrovanskej a Jesennej ul. – oproti bežnej trase obslúžia navyše aj zastávky ZVL (len smer Sekčov), Hydinárske závody (len smer Sekčov), Petrovanská (len smer Sekčov), Jelšová, Jesenná a Pionierska. Na obchádzkovej trase vynechajú len zastávku Chalupkova.

Cez Šváby budú premávať spoje v pracovných dňoch v čase mimo špičky (8.00 – 13.30 a po 16.30 h) obojsmerne a v soboty, nedele a sviatky len v smere na Sibírsku.

Linka 19 pôjde po obchádzkovej trase, pričom vynechá Šváby. V smere na Solivar bude zo zastávky Železničná stanica pokračovať priamo na zastávku Lesnícka. V smere k nemocnici bude premávať rovnakou trasou. Linka neobslúži zastávky Nový Solivar, Košická, Chalupkova, Švábska a Lomnická.

Prečítajte si aj ďalšie aktualizované trasy

Cestujúcim medzi sídliskami Šváby a Sekčov v čase, kedy cez Šváby nepremávajú žiadne spoje linky 10, sa odporúča použiť linky 33, 34 alebo 35. V čase kedy nepremávajú ani tieto linky, je možné cestovať linkami 28 alebo 45 na Železničnú stanicu a prestúpiť na linky 4 alebo 8, prípadne na tieto linky prestúpiť na zastávke Škára z linky 39.

Cestujúcim zo Švábov smerom k nemocnici v čase, kedy cez Šváby nepremávajú žiadne spoje linky 10, sa odporúča použiť niektorú z liniek 28, 39 alebo 45 na zastávku Železničná stanica a tam prestúpiť na linku 10 alebo 19 k nemocnici.

Počas obmedzení bude linka 34 premávať po obchádzkovej trase po Petrovanskej a Jesennej ul. Na zmenenej trase obslúži zastávky ZVL (len smer Sekčov), Hydinárske závody (len smer Sekčov), Petrovanská (len smer Sekčov), Jelšová, Jesenná a Pionierska. Linka v smere na Sekčov vynechá zastávku Chalupkova.

Linka 39 bude na Šváby a späť premávať obojsmerne cez zastávku Škára. Po príchode z mesta na zastávku Lomnická pokračuje obchádzkovou trasou cez Royovu a Chalupkovu ul. a zastaví na zastávkach Chalupkova a Švábska. V smere na Sídlisko III premáva zo Švábov bežnou trasou, avšak cez zastávku Škára (nezachádza k Hypermarketu Tesco). Linka tak vynechá zastávky Nový Solivar, Košická a Hypermarket Tesco.

Nočná linka N1 bude na Šváby zachádzať zo Solivarskej ul. Zastávky Lomnická aj Švábska obslúži bez zmeny, vynechá však zastávky Nový Solivar, Košická a Chalupkova.

Uzávierka v nedohľadne

Počas uzávierky po Košickej ul. premávajú a zastávky Nový Solivar a Košická obsluhujú linky 14 24 28 (len vybrané spoje) a 34 (len zast. Košická).

Po skončení prvej etapy prác sa uvažuje približne po dvoch týždoch s obnovením bežných trás liniek aspoň v smere zo Švábov do mesta. V smere z mesta je potrebné počítať s obmedzeniami po celú dobu rekonštrukcie križovatky, teda asi 3 mesiace.

„Uzávierka Švábskej ulice ešte nenastala. Všetky linky premávajú po svojich trasách v štandardnom prázdninovom režime. O zmenách v organizácii MHD budeme informovať,“ uviedol Dopravný podnik mesta Prešov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM