Rôzne

Odhad ostrieľaných deratizátorov: Na každého Prešovčana v meste pripadá jeden potkan!

Koľko ľudí, toľko potkanov? Približne tak to platí v Prešove. Skúsení deratizátori sa na nedostatok práce nemôžu sťažovať. Potkany sa množia ako lusk, podľa nich pripadá jeden potkan na každého Prešovčana!

Ilustračný obrázok k článku Odhad ostrieľaných deratizátorov: Na každého Prešovčana v meste pripadá jeden potkan!
Zdroj: TASR

Adolf Šárnik a Milan Sopoliga ako skúsení deratizátori už vedia odhadnúť, že prefíkané zvieratá, medzi ktoré potkany rozhodne patria, nie je jednoduché len tak spozorovať: "Keď niekde zbadáte jedného, znamená to, že je ich tam desať. Ak uvidíte desiatich, je ich tam sto,“ vysvetľuje pre čas.sk Milan Sopoliga.

Potkany sa množia ako lusk, podľa deratizátorov pripadá jeden potkan na každého Prešovčana: „Pre ľudí sú návnady neškodné, samozrejme, ak ich nezjedia,“ uvádzajú. Platí teda približne fakt, že koľko je v Prešove ľudí, toľko je aj potkanov. Skúsení deratizátori sa teda na nedostatok práce rozhodne nesťažujú.

Na potkany platia chemické prostriedky, preto ich chlapi na likvidáciu aj využívajú: "Potkanom spôsobia smrť zhruba s troj až päťdňovým odstupom po konzumácii otravy. Ak by potkan, takzvaný ochutnávač, ktorý je poverený zožrať potravu ako prvý, zdochol okamžite, jeho súkmeňovci by zistili, že niečo nie je v poriadku. Návnady by sa viac ani nedotkli,“ dodali na záver deratizátori pre portál čas.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM