Rôzne

Oddych v Prešove nám spríjemní novinka: Pri amfiteátri otvoria sochársky park

V našom meste sa môžeme tešiť na zaujímavú novinku. Pri tunajšom amfiteátri otvoria sochársky park. Stane sa tak už počas tohto víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Oddych v Prešove nám spríjemní novinka: Pri amfiteátri otvoria sochársky park
Zdroj: Mesto Prešov

Po niekoľkých mesiacoch príprav a plánovaní je Oddychový park pri prešovskom amfiteátri pripravený na letnú sezónu. Zároveň prichádza aj pozvánka pre prešovskú verejnosť na slávnostné otvorenie sochárskeho parku pri amfiteátri, ktoré sa uskutoční už túto sobotu 21. apríla 2018.

V zrevitalizovanom a upravenom parku bude dlhodobo nainštalovaných 20 sochárskych prác od súčasných mladých sochárov, kováčov a rezbárov zo Slovenska a Česka, ktoré vznikli na ostatných ročníkoch prešovského sochárskeho sympózia Práci česť! Rozsiahlu výberovú inštaláciu bude dopĺňať aj socha Partizána od akad. sochára Františka Patočku, ktorú sa pri predaji jeho ateliéru na Sídlisku 2 podarilo zachrániť.

Začiatok slávnostného popoludnia je plánovaný na 13.00 a pre návštevníkov s deťmi je pripravená aj jazda na koni a nafukovací hrad, pre starších živá „cigánska hudba“, občerstvenie a Art market, kde si budú môcť pozrieť či kúpiť aj drobnejšie dielka od vystavovaných autorov.

Vernisáž bude završená slávnostným krstom Katalógu Práci česť! 2017, ktorý je naplánovaný na 17.00. Tento zaujímavý a netradičný projekt sa podarilo zrealizovať vďaka vzácnej spolupráci občianskych združení Amfiteáter Prešov a Otvorená Dielňa za technickej podpory ateliéru kovu Metallin. Cieľom je, aby tento unikátny sochársky park spríjemňoval oddychové chvíle nielen domácim návštevníkom, ale aj kultúrnym turistom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM