Ľubomír Hudačko Rôzne

Odborníci našej nemocnice na čelných priečkach: Títo prešovskí doktori bodovali v ankete TOP lekári Slovenska

Lekári z prešovskej nemocnice J. A. Reimana opäť bodovali. Až piati sa v ankete TOP lekári umiestnili na popredných priečkach, keďže traja obsadili druhé miesto a dvaja tretie miesto. Z úspechov kolegov sa teší aj ich vedenie.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci našej nemocnice na čelných priečkach: Títo prešovskí doktori bodovali v ankete TOP lekári Slovenska
Zdroj: TASR

Štvrtý ročník ankety TOP lekári Slovenska postavil výzvu pred odborníkov z jedenástich špecializácií. Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana Prešov nominovala šiestich lekárov, z ktorých napokon až piati skončili na medailových pozíciách.

Traja so striebrom, dvaja s bronzom

Jozef Adam získal druhé miesto v odbore onkogynekológia, druhé miesto si odniesol aj Ján Vaško a to v špecializácii cievna chirurgia a rovnako i Vladimír Lazorčák v odbore urgentná medicína. Ďalší dvaja lekári obsadili bronzové priečky: Marek Paľo v odbornosti radiačná onkológia a Jozef Bujňák v špecializácii traumatológia.

Anketu už štvrtý rok počas leta organizujú Zdravotnícke a Hospodárske noviny. O TOP lekároch Slovenska rozhoduje prostredníctvom hlasovania široká verejnosť, predovšetkým pacienti. V roku 2015 boli na ocenenia nominovaní lekári zo špecializácií: genetika; traumatológia; radiačná onkológia; angiológia; hepatológia; onkogynekológia; cievna chirurgia; paliatívna medicína a LDCH; fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia; všeobecný lekár pre deti a dorast a urgentná medicína.

Riaditeľ Čuha: Skvelý výsledok

Z úspechov svojich kolegov sa teší aj vedenie nemocnice na čele s jej riaditeľom Radoslavom Čuhom. "Už v minulých ročníkoch ankety TOP lekári Slovenska som sa vyjadril, že som na svojich kolegov nesmierne hrdý. V tomto roku nemám prečo tieto slova meniť. Zo šiestich nominácií získali naši lekári až päť ocenení – tri druhé a dve tretie miesta, čo je skvelý výsledok. Ďakujem kolegom, že skvelo vykonávajú svoju prácu. Hlasovanie širokej verejnosti hovorí o spokojnosti so službami, ktoré v oblasti zdravia naši zamestnanci poskytujú.“

Zamestnanci prešovskej nemocnice na pracovnej pozícii lekár v tejto ankete uspeli už v minulosti. Okrem druhých a tretích priečok získali aj najvyššie ocenenia. V roku 2013 sa TOP lekárom Slovenska v kategórii gastroenteorológia stal Marcel Cina. Minulý rok sa stala absolútnym víťazom Ľubomíra Romanová a to v kategórii anesteziológia a intezívna medicína + urgentná medicína ako aj František Németh v odbore geriatria.

Čítajte tiež:

Salmonelóza v prešovskej základnej škole: Hygienici zistili, čo žiaci v osudný deň konzumovali!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM