Ľubomír Hudačko Iné športy

Ocitli sa v náročnej skupine: Hádzanári Prešova hrajú v pohári EHF proti favoritovi

Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov vstúpia do bojov v skupinovej fáze Pohára EHF. Hrať budú na pôde dánskeho Silkeborgu.

Ilustračný obrázok k článku Ocitli sa v náročnej skupine: Hádzanári Prešova hrajú v pohári EHF proti favoritovi
Zdroj: TASR

Tam sa prepracovali po neúspechu v boji o jedinú postupovú miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov na domácej palubovke a následnom tesnom víťazstve v dvojzápase s islandským protivníkom FH Hafnarfjördur, v ktorom o postupe rozhodol väčší počet gólov strelených na súperovej palubovke (24:21 doma, 23:26 vonku).

Favoritom je súper

Už pri postupe zverenci trénera Slavka Golužu vedeli, že v A-skupine ich čakajú mimoriadne „zvuční“ protivníci – okrem dánskeho Silkeborgu aj bieloruský SKA Minsk a bundesligový SCM Magdeburg z Nemecka. „Ocitli sme sa určite v najťažšej skupine. Dá sa povedať, že je ťažšia aj v porovnaní s tou, v ktorej by sme hrali v prípade postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov. Nečaká nás teda nič jednoduché, ale ťažko je si vyberať súperov. Vzhľadom na ich kvalitu a napriek problémom, ktoré máme v našom mužstve, urobíme všetko preto, aby sme boli úspešní. Favoritom je súper,“ hovorí pred úvodným zápasom skupiny Pohára EHF tréner Slavko Goluža.

Tatran sa na prvý súboj skupinovej fázy nenaladil dobre, v stredu podľahol v extralige Topoľčanom na ich palubovke (27:28). Tím nastúpil iba s desiatimi hráčmi, keď od začiatku roka ho sužujú najmä zdravotné problémy. K dlhodobo zraneným Rábekovi s Krokom sa pridali problémy Butoraca, ktorý zacítil v zápase s Vardarom bolesť v spodnej časti chrbta a s mužstvom netrénoval.

Maródka v tíme

Problémy s chrbtom sužujú aj Romana Carapkina, Jakub Hrstka má problémy s nohou. Choroba sprevádzala počas týždňa aj ďalšieho českého reprezentanta Michala Kasala. Bjerringbro-Silkeborg sa do skupinovej fázy prebojoval cez 3. kvalifikačné kolo vďaka víťazstvu nad švédskym Malmö (36:25 doma, 23:25 vonku). V skupinovej fáze je tretíkrát v rade, po druhýkrát je to v druhej najvýznamnejšej pohárovej súťaži. V predchádzajúcej sezóne boli Dáni účastníkmi elitnej A-skupiny Ligy majstrov. Duel začne v sobotu 10. februára 2018 o 14.00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM