Ľubomír Hudačko Správy

Obyvatelia Solivaru sa dočkali: Nová lávka cez Soľný potok je hotová!

Most cez Soľný potok je hotový! Obyvatelia mestskej časti Prešova na Solivare sa dočkali novej lávky cez potok, ktorý sa rodil na svet dlhší čas. Na pretras musela nastúpiť a ťažká technika, ktorá mostík upevnila na obidva brehy. Pod jeho zrod sa spísala pred časom aj petícia.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Solivaru sa dočkali: Nová lávka cez Soľný potok je hotová!
Zdroj: Dnes24.sk

Solivarčania teda majú dôvod na radosť, dostali za snahu predčasný vianočný darček. Mostíkom sa sprístupnil lepší prístup ku Národnej kultúrnej pamiatke Solivar. Návštevníci budú mať uľahčený prístup aj do Slovenského technického múzea.

Lávka cez Soľný potok je podľa slov primátora Pavla Hagyariho akousi symbolikou. Ide o prepojenie územia, ktoré patrí mestu a TM v Solivare. „Je v záujme mesta prepojiť technické a historické pamiatky patriace múzeu s areálom mestských a vytvoriť tak druhé historicko jadro,“ povedal primátor a dodal, že tento most, bez ohľadu na vlastníka, je v prospech občanov aj turistov. V rozpočte je na tento účel vyčlenených 47 540 eur, v týchto dňoch prebiehajú finálne práce, ktoré by, za predpokladu priaznivých poveternostných podmienok, mali byť ukončené do konca roka. Mostík je kovový, široký 3,5 metra a kombinovaný s drevom.

Potok vodohospodári v roku 2013 čistili a taktiež aj spevňovali brehy. Pokračovať budú aj v ďalšom období. Miestni obyvatelia sa tak dočkali spokojnosti v rámci svojho snaženia o bezpečný prístup a patrí im uznanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM