Správy

Obyvatelia hromžia, nič to však nie je platné: Kamióny sa opäť vo veľkom hrnú cez Šváby!

Na Prešovčanov smeruje apel o porozumenie, do návštevy pápeža Františka má byť organizácia dopravy vrátená do pôvodného stavu.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia hromžia, nič to však nie je platné: Kamióny sa opäť vo veľkom hrnú cez Šváby!
Zdroj: Dnes24.sk

Kamióny a nákladné autá nemajú na najmenšom sídlisku v Prešove čo robiť. Platí to tak už roky, ale roky to nie každý vodič týchto kolosov rešpektuje.

Sťažností obyvateľov je často neúrekom. „To nie je možné, že sa tie autá stále hrnú cez naše sídlisko. Nikde inde nemôžu jazdiť? Čo tak cez Budovateľskú? Nerozumiem tomu, deje sa to príliš často,“ povedal nám sťažovateľ Jozef.

Dôvodom rekonštrukcia

Intenzita sťažností naberá na sile najmä vtedy, keď sa doprava kvôli rekonštrukciám chtiac-nechtiac musí odkloniť práve na Šváby. Stalo sa tak pri obnove Solivarskej, či výstavbe kruhového objazdu a aj v súčasnosti počas rekonštrukcie na Košickej ulici.

„Košickú ulicu opravovali už asi trikrát za posledné roky a stále sa opakuje tento problém. Na Šváboch je kvôli autám nenormálny hluk a už je to na nevydržanie,“ vysvetlila svoj postoj aj Ľudmila zo Švábov.

Zisťovali sme k tejto téme viac. „Vzhľadom na rekonštrukciu pred areálom bývalého závodu Solivary, je v súčasnosti obchádzková trasa tranzitnej dopravy prichádzajúcej od Košíc vedená cez sídlisko Šváby,“ potvrdil poslanec za VMČ č. 5 Peter Krajňák.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Podľa jeho slov na základe povolenia na vykonanie čiastočnej uzávierky cesty I/20 ju vydal Okresný úrad v Prešove – Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.

Do 12. septembra

„Doba uzávierky trvá od 23.08.2021 do 12.09.2021,“ vysvetlil ďalej Krajňák.

Dôvodom uzávierky je oprava vozovky na spomínanej Košickej ulici, pričom prebieha oprava asfaltového krytu. Stavbu realizuje Správa a údržba ciest PSK.

Viac správ z Prešova ponúkame tu:

„Z uvedeného faktu sa v posledných dňoch zhoršila dopravná situácia na Šváboch a cez sídlisko jazdia nákladné automobily a kamióny. Zaznamenali sme viaceré sťažnosti obyvateľov bytových domov,“ priznal Krajňák a preto apeluje na obyvateľov dotknutej lokality.

Do návštevy

„Prosíme o porozumenie. Na základe získaných informácií oznamujeme, že do návštevy Svätého Otca, bude organizácia dopravy vrátená do pôvodného stavu. Teda tranzitná doprava bude naďalej jazdiť cez Košickú ulicu a nie cez Šváby,“ dodal na záver poslanec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM