Zuzana Vajayová Krimi

Obvinený neoznámil trestný čin a neposkytol pomoc zranenej osobe

Prešovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 64-ročnému mužovi z Prešova za prečin neoznámenia trestného činu v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová dnes informovala TASR, že obvinený sa 11. júna tohto roka okolo 2. hodiny ráno zdržiaval na Tomášikovej ulici v priestoroch nákladnej rampy.

V tom čase tam dvaja muži fyzicky napadli ženu, ktorú bili päsťami a kopali, zabalenú v deke ju zhodili z rampy na betón a z miesta činu ušli. Hovorkyňa dodala, že obvinený bol očitým svedkom trestného činu, ktorý neoznámil na polícii, a ktorý je vyšetrovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy formou spolupáchateľstva.

„Poškodenej neposkytol potrebnú pomoc napriek tomu, že javila príznaky ťažkej ujmy na zdraví a bola v nebezpečenstve smrti, hoci tak mohol urobiť bez nebezpečenstva pre seba alebo iného. Poškodená ešte toho istého dňa zraneniam podľahla,“ doplnila Karnišová. Obvineného zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM