Ľubomír Hudačko Rôzne

Obrazom z miesta: V Kapušanoch je povodeň. Starostka: Situácia je kritická!

Počasie ukázalo svoju nepríjemnú tvár, týka sa to aj okresu Prešov. V Kapušanoch musia čeliť povodni.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom z miesta: V Kapušanoch je povodeň. Starostka: Situácia je kritická!
5
Galéria
Foto: Lucia Palovičová / Zdroj: imeteo.sk

Počasie ukázalo, čo dokáže, portál Imeteo.sk informoval, že po výdatných niekoľkohodinových zrážkach prichádzajú prvé informácie o vyčíňaní veľkej vody.

Východ Slovenska najprv potrápili silné búrky s intenzívnou bleskovou činnosťou. Spomínaný portál uviedol, že na niektorých miestach dočasne vypadla elektrina.

Búrky však ustali a prešli do dlhotrvajúceho dažďa. Imeteo.sk dnes ráno uviedol, že na niektorých miestach spadlo aj 80 mm zrážok.

V obci Kapušany v okrese Prešov musia čeliť povodni. „Situácia je momentálne kritická, vyhlásili sme 2. stupeň povodňovej aktivity. Situácia sa čím ďalej, tým viac zhoršuje. Počasie nám nepraje, budeme pokračovať podľa odporúčaní z vyšších orgánov. Vylial sa nám tu potok Ladianka, pričom hladina stúpa a stále tu aj aktuálne prší,“ povedala dnes o deviatej ráno pre Prešov 24 starostka Kapušian Slávka Guteková.

Ako zároveň hlava obce dodala, druhý stupeň v Kapušanoch vyhlásili dnes o 6.30 ráno a zo Slovenského vodohospodárskeho podniku im odporučili vyhlásiť aj 3. stupeň povodňovej aktivity.

„Voda zatiaľ zaplavila na jednej strane polia a na druhej strane domy,“ dodala pre spravodajský portál Prešov 24 Slávka Guteková.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť snímky z obce Kapušany.

Článok sme naposledy aktualizovali dnes o 09:10 hod.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTOGALÉRIA: V obci Kapušany musia čeliť veľkej vode!
5
Galéria
Foto: Lucia Palovičová / Zdroj: imeteo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM