Ľubomír Hudačko Rôzne

Obľúbené prešovské kúpalisko U Komiňara: Koľko zaplatíme v tejto sezóne a čo čaká na ľudí?

Okrem kúpania v dvoch plaveckých bazénoch je tu aj možnosť zahrať si plážový volejbal alebo futbal na pieskovom ihrisku. O akom prešovskom kúpalisku hovoríme a aké atrakcie si prichystalo pre novú sezónu? Zisťovali sme podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené prešovské kúpalisko U Komiňara: Koľko zaplatíme v tejto sezóne a čo čaká na ľudí?
Zdroj: TASR

Jediné letné kúpalisko v Prešove so štyrmi bazénmi, ktoré v horúcich dňoch praská vo švíkoch. Aj to je lokalita na Sídlisku III, kde sa nadšenci čľapkania môžu vyšantiť U Komiňara.

Denná kapacita kúpaliska na Sídlisku III je približne 1 700 návštevníkov. V areáli sú štyri bazény, z toho dva detské, jeden s hĺbkou do 130 centimetrov a jeden pre plavcov. K areálu patrí plážový volejbal, futbal, detské ihriská, lezecká stena, U-rampa, gastronomická časť so stánkami a stoly so stoličkami a ďalšie atrakcie pre návštevníkov.

O sprostredkovanie aktuálnych noviniek sme požiadali aj vedenie kúpaliska: „Predpokladaný dátum otvárania a spustenia letnej sezóny je 21.6. Ceny budú nasledovné: celodenný dospelý- štyri eurá a po 15.00 to bude 2,20 eur. Dôchodcovia a deti do 15 r. – celodenný dve eurá a po 15.00 len 1,5 eur. Deti do troch rokov maj vstup zadarmo,“ vysvetlili nám.

Tešiť sa môžete aj na plážovú arénu, ktorá má: tri beach ihriská, plávanie, detské bazény, dva bungee trampolíny, trampolína, futbal (aj plážový), plážový volejbal, plážová hádzaná, plážový tenis, stolný tenis, speedminton, požičovňa športových potrieb, detské ihriská, lezecká stena, U-rampa, sprchy, lehátka, veľká trávnatá plocha na slnenie, bufety.

Otváracie hodiny:

  • denne od 9.00 do 19.00
  • pre plavcov denne od 7.30 do 8.45 a 18.00 do 19.00
  • Dospelí 4 eur
  • Dôchodcovia 65 r., ZŤP a deti 2 eurá
  • Deti do troch rokov vstup zdarma

Po 15:00 hod

Dospelí 2,20 eur Dôchodcovia 65 r., ZŤP, deti do 15 r. 1,50 eur

  • Plavecký lístok jedna hodina

jedno euro (záloha tri eurá) Terasa + lehátko jedno euro

„Sezóna je relatívna, naše kúpalisko má starú a energeticky náročnú technológiu, čo si vyžaduje veľké vstupy na opravy, údržbu a pod., to isté areál atď,“ dodali na záver pre portál Prešov24 zástupcovia kúpaliska U Komiňara.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM