Správy

Obľúbená prechádzka na Kamenec: Ide sa na mólo! VIDEO

Mólo na brehu Zemplínskej šíravy je vyhľadávaným miestom. Vedeli ste, že cieľom jeho postavenia bola zážitková turistika?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená prechádzka na Kamenec: Ide sa na mólo! VIDEO
19
Galéria
Foto: Veronika Ondo Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Nie je to tak dávno, keď pristávacie mólo na severnom brehu Zemplínskej šíravy v stredisku Kaluža – Kamenec bolo vybudované pre lode i záchranné zložky na pláži pri hoteli Glamour. Povedali by ste, že to bolo už v roku 2016? Dnes sa tu veľmi radi prechádzajú páriky i celé rodiny.

Trendom je aktívny oddych pri vode a rôzne vodné športy – surfovanie, vodné lyže, vodné skútre, jachting, vodné bicykle a vyhliadkové plavby loďou.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Pontónové mólo. / Zdroj: Dnes24.sk

Romantika, klasika a povinná jazda

Mólo od svojho začiatku vytvorilo podmienky pre tieto spomínané aktivity a rozšírilo tak ponuku služieb nielen samotného hotela, ale aj strediska Kaluža – Kamenec.

Pontónové mólo bolo navrhnuté tak, aby zabezpečilo rýchle a bezpečné vplávanie, či vyplávanie plavidiel a plynulé manévrovanie plavidiel, ich kotvenie a vyväzovanie, prípadne formovanie lodných zostáv. Keď sa naňho postavíte a priblížia sa vodné skútre, tak je to zážitok. Akoby ste boli na lodi a kývala sa s vami celá paluba.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Keď sa postavíte na pontónové mólo a priblížia sa vodné skútre, tak je to zážitok. Akoby ste boli na lodi a kývala sa s vami celá paluba. / Zdroj: Dnes24.sk

Z okolia slovenského mora

Zážitková turistika

Vedeli ste, že pôvodným cieľom projektu bol rozvoj zážitkovej turistiky? Určite vtedy nemysleli na to, že pre ľudí bude samotný zážitok aj iba to, že sa postavia na pontón alebo sa prejdú po móle. Toto miesto je turistami veľmi vyhľadávaným.

Romantické prechádzky vo dvojici alebo len povinná cesta na mólo, pretože keď ste na Kamenci nesmiete ju vynechať. Je to proste klasika.

Nezabudnite si pozrieť FOTOgalériu a aj VIDEO.

Zábery z móla na Kamenci: Je obľúbeným miestom pre našincov i cudzincov
19
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM