Správy

Objednať sa na antigén v Prešove je problém: Mesto však pripraví odberné miesta

Mesto Prešov sa taktiež pripravuje k veľkému víkendovému projektu, ktoré bude súčasťou celoslovenského skríningového testovania na ochorenie Covid-19.

Ilustračný obrázok k článku Objednať sa na antigén v Prešove je problém: Mesto však pripraví odberné miesta
Zdroj: TASR/František Iván

Cez víkend, v sobotu 23. 1. 2021 a v nedeľu 24. 1. 2021 bude dostupných niekoľko desiatok odberných miest zriadených mestom, kde sa bude testovať pomocou antigénových testov. Prešovská radnica o tom informuje na svojej webstránke.

Desiatky odberných miest

„Mesto Prešov zriadi počas tohto víkendu viac ako 40 odberných miest na testovanie na ochorenie Covid-19. Tieto odberné miesta budú súčasťou celoplošného skríningového testovania, ktoré sa na Slovensku začalo 18. januára 2021,“ konkretizoval podrobnosti hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Tie odberné miesta v Prešove, kde je nutné vopred sa objednať, totiž hlásil web korona.gov.sk už v priebehu pondelka plnú obsadenosť.

Radnica pripomína, že ako jedno z 56 slovenských miest, ktoré sú členmi Únie miest Slovenska a žije v nich takmer dva milióny obyvateľov, umožní obyvateľom dať sa cez nasledujúci víkend otestovať.

Ochranné pomôcky

„Je však absolútne nevyhnutné, aby štát splnil sľub a zabezpečil dostatok testov, certifikátov a bol pripravený pomôcť napríklad aj pri zabezpečení manažmentu odstraňovania vzniknutého odpadu,“ zdôrazňuje hovorca.

Mesto podľa jeho slov zabezpečí ochranné pomôcky pre viac ako 80 administra­tívnych pracovníkov a viac ako 80 zdravotníkov, ktorí budú vykonávať odbery.

„Rovnako zabezpečíme dostatok dezinfekčných prostriedkov na všetky odberné miesta a následne aj dôkladnú dezinfekciu jednotlivých odberných miest každý deň po skončení testovania. Bližšie informácie o odberných miestach a ďalšie dôležité pokyny poskytneme obyvateľom v priebehu tohto týždňa,“ dodal na záver Tomek.

V obrazoch si pozrite aj zábery pomoci od Dominiky Cibulkovej, ktorá je po novom ako dobrovoľníčka súčasťou prvej línie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Cibulková v privej línii
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM