Ľubomír Hudačko Kultúra

Objavovanie Prešova aj Kalinka: Prvý februárový týždeň ale prinesie aj mnohé koncerty

Opäť sa bude na čo dívať a chodiť pozerať. Prvý februárový týždeň totiž prinesie zaujímavé podujatia od Objavovania Prešova až po Jarka Nohavicu.

Ilustračný obrázok k článku Objavovanie Prešova aj Kalinka: Prvý februárový týždeň ale prinesie aj mnohé koncerty
Zdroj: Zuzana Balenčin

Jarek Nohavica

5. februára 19.00 hod. v Kine Scala

Sólový recitál jedného z našich najznámejších pesničkárov s gitarou a heligonkou zostavený nielen zo známych piesní, ale aj z aktuálnych noviniek z posledného albumu Poruba.

Róm z perinky

6. februára 19.00 hod. v Divadle Alexandra Duchnoviča

Róm z perinky alebo Enter the Majority si sám napísal i v nej hrá rómsky herec František Balog, inak člen činohry Štátneho divadla v Košiciach. Prostredníctvom historiek zo života z detského domova, v ktorom vyrastal 22 rokov, vyrozpráva priam absurdné situácie, po ktorých si neskôr uvedomil, že ho akoby prepašovali do Majority.

Mafstories

6. februára 20.00 hod. v Stromoradí

Chceš naživo zažiť legendy slovenského sitkomu a televíznych seriálov (Mafstory, Profesionáli, Kolabs)? Kultové postavy a karikatúry mafiánov (Mafstory – Molnárovcovci) i iné humorné postavy ožívajú v novej komediálno-hudobnej show v najaktuálnej­šom čase.

Chris Ellys

7. februára 20.00 hod. v Poetike

Prelínaním živého a chrapľavého barytónu s klasickým songwritingom sa Chris vo svojich folk-popových skladbách dôverne vyznáva o svojom emočnom svete. Sólo umelec radiaci sa do mladej vlny hudobnej scény na Slovensku, na ktorej pôsobí od roku 2016.

Petra Bači Band

7. februára 20.30 hod. v Christianii

Petra Bači Band, alebo jedna žena a štyria chlapi. Ona to napíše, oni to zahrajú. Ona nie je z rodu hlúpych kráv a oni (ne)majú radi whisky. Každý z nich je úplne iný.

Trilobeat

7. februára 20.00 hod. v Stromoradí

Pôjde o špeciálny audio-vizuálny zážitok – ideálny k dnešnej dobe a zimným večerom. V Stromoradí vystúpi aj špeciálny hosť – kapela HPdB.

Objavovanie Prešova

9. februára 14.00 hod. pred MIC

Čo patrilo k bežnému vybaveniu prešovských meštianskych domácností a čo už bol nadštandard? Nakoľko boli odlišné od tých dnešných? Aké bolo vybavenie kuchyne, komory, jedálne či spálne? Téma: Prešovské meštianske domácnosti v minulosti.

Palička z Libanonu

9. februára 16.00 hod. pred MIC

Dozviete sa v nej, že z divadla zmizli Stradivárky – najdrahšie husle na svete. Zlodej vraj bol v kostýme Figara. V zákulisí divadla sa však náhodou ocitol spolu s inšpicientom Wolfgangom aj jeho synovec Jakub, ktorý by raz chcel byť detektívom.

Kalinka 2020

9. februára 17.00 hod. v PKO

Koncertný program Kalinka 2020 prináša piesne donských kozákov, známe ruské melódie, nových hostí a niekoľko milých prekvapení.

A na záberoch si pozrite aj to, ako prebiehal Ľadový maratón v Slovenskom raji. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM