Správy

Obec pri Prešove sa búri a rozbehla petíciu: Spaľovňa odpadov? Sme PROTI!

Proti výstavbe spaľovne sa zásadne postavili dotknuté samosprávy obcí Drienov, Drienovská Nová Ves, Ličartovce, Petrovany a iné, ako aj samotní občania.

Ilustračný obrázok k článku Obec pri Prešove sa búri a rozbehla petíciu: Spaľovňa odpadov? Sme PROTI!
Zdroj: TASR

Petíciu proti zámeru vybudovať spaľovňu odpadov v obci Drienov v okrese Prešov podpísalo viac ako 1 100 obyvateľov. TASR o tom za pracovnú skupinu informovala aktivistka a obyvateľka obce Veronika Muška.

Ako povedala, podľa zámeru navrhovateľa, bratislavskej spoločnosti SLOR, by mala v areáli bývalej kafilérie v obci vyrásť spaľovňa odpadov s názvom Zariadenie na energetické zhodnocovanie komunálneho odpadu – Drienov.

Už v apríli 2019

Obec podľa jej slov k zámeru vydala odmietavé stanovisko už pri tejto navrhovanej činnosti v apríli 2019.

Proti výstavbe spaľovne sa zásadne postavili dotknuté samosprávy obcí Drienov, Drienovská Nová Ves, Ličartovce, Petrovany a iné, ako aj samotní občania.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Výstavba spaľovne podľa nášho názoru negatívne ovplyvní životné prostredie a zhorší celkovú kvalitu života občanov Drienova, ako aj občanov ďalších dotknutých obcí,“ povedala Muška.

Stretnutie na ihrisku

Svoj zásadný nesúhlasný postoj podporili obyvatelia dotknutých obcí vznikom pracovnej skupiny zloženej zo starostov dotknutých obcí, poslancov, odborníkov a zástupcov občanov. Jej úlohou je koordinovanie postupu s cieľom zastaviť pokusy o výstavbu spaľovne v spomenutom území.

Na svojom prvom stretnutí spustili petičnú akciu.

V stredu 13. 7. o 19.00 hod. sa na futbalovom ihrisku v obci uskutoční verejné zhromaždenie.

Poznámka redakcia: TASR sa pokúsi získať stanovisko obce Drienov a spoločnosti SLOR.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM