Správy

Obec pri Prešove sa vymyká priemeru: V Lipovciach zaznamenali netypicky výdatné zrážky

Meteorológovia do pondelkového rána zaznamenali v rámci územia celej krajiny veľké rozdiely v celkovom úhrne zrážok, a to aj na malej vzdialenosti.

Ilustračný obrázok k článku Obec pri Prešove sa vymyká priemeru: V Lipovciach zaznamenali netypicky výdatné zrážky
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Za uplynulé dni spadlo na území Slovenska väčšinou 15 až 50 milimetrov (mm) zrážok, ojedinele aj viac.

Meteorológovia však zaznamenali aj veľké rozdiely, napríklad na Zemplíne a v Above padlo takmer všade do piatich mm zrážok. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Lipovce vyše 120 mm

„Ku pondelku 22. augusta ráno spadlo za tri dni väčšinou 15 až 50 mm, ojedinele aj výrazne viacej zrážok. Napríklad Biely Kostol pri Trnave mal 74,5 mm, Oravice v okrese Tvrdošín 123,4 mm a Lipovce v okrese Prešov až 123,7 mm,“ približuje SHMÚ.

Meteorológovia však do pondelkového rána zaznamenali v rámci územia celej krajiny veľké rozdiely v celkovom úhrne zrážok, a to aj na malej vzdialenosti.

Spôsobené to bolo tým, že s výnimkou nedeľného (21.8.) večera a minulej noci padali rozhodujúce úhrny zrážok pri lejakoch, pri búrkach a prehánkach.

Plošne pršalo najmenej na východe a miestami aj na Gemeri a Horehroní. „Tu na veľkej ploche napršalo len do päť mm, prípadne nepršalo vôbec,“ podotkol SHMÚ.

ilustračné foto

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM