Aktualizované Správy

O testovanie bol nízky záujem: V Prešove mohli prísť na antigén všetci záujemcovia

Prísť otestovať sa mohli v nedeľu 7. februára už všetci, nielen rodičia školopovinných detí či potomkovia zamestnancov škôl.

Ilustračný obrázok k článku O testovanie bol nízky záujem: V Prešove mohli prísť na antigén všetci záujemcovia
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V nedeľu 7.2.2021 sa mohla na 8 odberných miestach zriadených mestom Prešov otestovať aj široká verejnosť. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Pre všetkých

„Vzhľadom na voľné testovacie kapacity a v snahe vyjsť v ústrety aj ľuďom, ktorí potrebujú na cestu do zamestnania alebo do prírody potvrdenie o negatívnom teste, mesto Prešov ponúklo bezplatné antigénové testovanie pre všetkých záujemcov,“ uviedol hovorca.

V meste bolo podľa jeho slov v nedeľu 7. februára 2021 k dispozícii osem odberných miest, ktoré boli otvorené v nedeľu od 8:00 do 17:00 s výnimkou prestávky od 12:00 do 12:45.

Znížený záujem

„Tieto odberné miesta boli pôvodne zriadené za účelom návratu detí do materských a základných škôl pre tie skupiny obyvateľov, ktorých sa bezprostredne týka prechod na prezenčnú výučbu. Z dôvodu zníženého záujmu o testovanie zo strany niektorých rodičov detí resp. zamestnancov škôl došlo k uvoľneniu testovacích kapacít,“ vysvetlil Tomek.

Radnica sa preto rozhodla sprístupniť testovanie aj širokej verejnosti, no predovšetkým tým, ktorí sa v uplynulých dňoch z akýchkoľvek dôvodov nestihli alebo nemohli otestovať.

Odberné miesta v Prešove otvorené v nedeľu 7.2.2021:

  • 1. ZŠ Bajkalská
  • 2. ZŠ Šmeralova
  • 3. ZŠ Mirka Nešpora
  • 4. ZŠ Čsl. armády – Odborárska 30
  • 5. ZŠ Kúpeľná
  • 6. ZŠ Lesnícka
  • 7. ZŠ Šrobárova
  • 8. ZŠ Sibírska

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM