O pivo sa tiež treba vedieť starať: Študenti z prešovskej Hotelovej akadémie mali nevšednú výučbu!
Nejeden štamgast by zbledol závisťou. Študenti prešovskej Hotelovej akadémie totiž mali nevšednú výučbu. Veď aj o pivo sa treba vedieť postarať...
Ako sa starať o pivo a ako ho správne načapovať, aby chutilo ako z pivovaru? Aj to sa naučila stovka študentov 3. ročníka Hotelovej akadémie na Baštovej ulici v Prešove na špeciálnom školení.
Tohto programu sa zúčastňujú študenti nad 18 rokov a zahŕňa všetky teoretické a praktické oblasti pivnej problematiky a je ukončený praktickou školou čapovania piva. Je určený pre žiakov v odboroch barman, čašník, servírka, hostinský a hotelový manažment a realizovaný je od roku 2011.
„Študenti sa učia o histórii piva, procese varenia, o hygiene či správnom skladovaní, no tréning čapovania piva je najzaujímavejšou časťou programu, kedy sa študenti najviac pýtajú a majú možnosť si vyskúšať rôzne štýly čapovania,“ hovorí Ján Píry, obchodný sládok, ktorý školenie viedol.
Význam takýchto praktických školení vidí aj zástupca riaditeľa Hotelovej akadémie na Baštovej ulici v Prešove Marek Soták: „Sme radi, že naši študenti majú možnosť učiť sa odbornosti a praktickým zručnostiam priamo od profesionálov. Mnohí počas leta brigádujú v rôznych gastronomických zariadeniach, kde môžu svoje poznatky ihneď využiť a prispieť nielen k dobrému renomé našej školy, ale aj k zážitku zákazníkov z pitia kvalitného piva.“ Počas existencie pivného vzdelávania pre študentov bolo zrealizovaných už 152 akadémií, na ktorých sa zúčastnilo spolu 4 807 študentov, pričom viac ako 1 100 absolventov je len z tohto školského roku.
Môže vás zaujímať:
Parádny úspech prešovských študentov: Damián a Róbert si zaslúžia klobúk dole!