Ľubomír Hudačko Samospráva

O flek primátora Prešova zabojuje aj Martin Matejka (33): TOTO je jeho profil!

Priamo na Hlavnej ulici oznámil kandidatúru na prešovského primátora Martin Matejka (33). Do volieb pôjde ako nezávislý, rozbehol už zber podpisov na petičné hárky. Má za sebou bohatú pracovnú aktivitu, pozrite si jeho profil!

Ilustračný obrázok k článku O flek primátora Prešova zabojuje aj Martin Matejka (33): TOTO je jeho profil!
Zdroj: Dnes24.sk

Stojí aj za celoslovenským projektom, ktorým bolo otvorenie prvej kaviarne vôbec, v ktorej obsluhujú ľudia na invalidných vozíkoch.

Do projektov dával kúsok seba

Matejka oznámil kandidatúru za účasti svojich podporovateľov a dobrovoľníkov, s ktorými zároveň rozbehol zber podpisov na petičné hárky. Profesionálne pôsobí najmä v sociálnej sfére, Prešovčania ho poznajú ako zakladateľa občianskeho združenia MabajEnergy, organizátora podujatí ako Euromobilita bez bariér, či spoluorganizátora akcií Záchranári deťom.

„Moja práca je spojená s ľuďmi a to najmä s ľuďmi v ťažkej životnej situácii. Vždy som sa usiloval robiť viac ako je moja občianska povinnosť. Mám obrovskú radosť, keď vraciame do spoločnosti hendikepovaných, keď im pomáhame zamestnať sa, keď robíme veci z celého srdca a po novom. Do každého jedného projektu, ktorý som robil, som sa vždy usiloval dať kúsok seba, vlastnú kreativitu, niečo originálne,“ uviedol Matejka.

Chce to skúsiť po novom

Svoju kandidatúru odôvodnil nespokojnosťou so situáciou v Prešove. Mesto podľa neho potrebuje nové nápady a novú energiu. Dodal, že zásadná zmena, ktorú musí primátor urobiť, je obklopiť sa ľuďmi, ktorí pre Prešov urobia dobrú robotu. „Nie obklopiť sa kamarátmi, sponzormi a pritakávačmi. Nie obklopiť sa straníkmi, ktorí potrebujú svojho vlastného primátora aby dostali nejakú funkciu a nemuseli byť na úrade práce,“ upozornil Matejka.

Do politiky chce priniesť najmä viac etiky a morálky. „Chcem ako primátor pracovať pre ľudí a nie prácu predstierať. Ako primátor si nemôžete vyberať len populárne riešenia, musíte robiť potrebné riešenia. Potrebné témy sú také, ktoré možno nezískajú popularitu v médiách, nedá sa na nich urobiť PR, ale sú dôležité,“ dodáva.

„Začíname podpisovú akciu, chceme oslovovať ľudí a budeme ich presviedčať, že v Prešove to musíme skúsiť úplne po novom. Budeme oslovovať ľudí, aby mi nielen dali podpis a umožnili kandidatúru, ale aby sa skutočne zapojili do zmeny,“ uzavrel Matejka.

foto: archív Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM