Ľubomír Hudačko Správy

O dôvod viac prísť na Sigord: Ľudia tam NABOSO skúšajú novú atrakciu, FOTO

Po pocitovom chodníku, ktorý vznikol počas prvého augustového víkendu je ideálne sa prejsť so zaviazanými očami. Vyskúšať ho môže ktokoľvek.

Ilustračný obrázok k článku O dôvod viac prísť na Sigord: Ľudia tam NABOSO skúšajú novú atrakciu, FOTO
28
Galéria

Na Sigorde pri Prešove a teda v obľúbenej lokalite na oddych, stanovanie či opekanie pribudla nová atrakcia.

Postarali sa o to prácechtivý kolektív telekomunikačného operátora SWAN (4ka), OZ Čavargy a Prešovského dobrovoľníckeho centra.

Pocitový chodník vznikal počas jediného dňa. Zamestnal svaly chlapov a šikovné ruky nežnejšieho pohlavia. Výsledok stojí za to, počas akcie boli k dispozícii pre verejnosť aj mnohé darčekové predmety telekomunikačného operátora či občerstvenie.

Hmatové zmysly

„Myslím si, že ide o výborný nápad, ktorý tu chýbal. Ľudia sa tu môžu na chvíľu s deťmi zastaviť a v príjemnom chládku vyskúšať svoje hmatové zmysly trochu netradičným spôsobom. Podľa mňa je to super,“ prezradila svoje dojmy turistka Stanka.

Na miesto sa dostanete z hlavného priestranstva od Lodenice smerom do lesa doprava cez drevené mostíky. Trasu lemujú tabuľky Sigordského koľečka, neďaleko je aj oddychová lavička.

Chodník pozostáva zo šiestich povrchov, ktoré môže každý „ochutnať“, ako uzná za vhodné.

Všetko podstatné zistíte na mieste svojimi chodidlami.

V tme a naboso

Ideálne je vybrať sa odvážnejšou voľbou a teda so zaviazanými očami a naboso.

„Chodník sme vyskúšali aj s deťmi, je akousi výzvou aj pre tých menej odvážnych, má svoje čaro. Tip posuniem aj známym, určite sa to uchytí a ľudia vyskúšajú niečo, čo možno ešte nemali možnosť zažiť,“ povedal nám po vyskúšaní novinky Sabinovčan Rišo.

Aktívna súčasť Prešovčanov

Lukáš Petruš, Manager Call Centra SWAN (4ka), prezradil okolnosti vzniku zaujímavej atrakcie. „SWAN (4ka) je súčasťou prešovskej komunity a chceme okrem zamestnania ľuďom tohto mesta ponúknuť aj niečo viac a byť medzi Prešovčanmi aktívnou súčasťou ich života.“

„Vnímame, že Prešovčania sú aktívni a milujú svoje mesto a okolie a Sigord je miesto, kde trávia množstvo svojho času. Preto sme im chceli spestriť pobyt na tomto mieste. Chceme z tejto aktivity urobiť tradíciu a spestriť Prešov a jeho okolie aj v budúcnosti,“ dodal na záver.

To, aký materiál na mieste nájdete a tiež ako prebiehali práce na chodníku ponúkame k nahliadnutiu v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Na Sigorde vznikla novinka, je tam pocitový chodník
28
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM