Ľubomír Hudačko Kultúra

O čo tu ide? Do Prešova zavíta prezident, ale nie hocijaký: V meste uvidíme záhadného Gebuľaka!

Máme sa na čo tešiť, do Prešova príde prezident! Plánuje sa poďakovať za podporu, ktorú mu priaznivci vyjadrili. A nepríde s prázdnymi rukami, pri tejto príležitosti ponúkne aj prezidentský guľáš.

Ilustračný obrázok k článku O čo tu ide? Do Prešova zavíta prezident, ale nie hocijaký: V meste uvidíme záhadného Gebuľaka!
Zdroj: Dnes24.sk

Nebude to však hocijaká hlava krajiny, na koncerte Chiki liki tu-a vo štvrtok 17. apríla v Pumpe predstaví svoju tvár Gebuľak.

Piesne vyberajú fanúšikovia

Hudobníci totiž nahrali nové video ku skladbe o prezidentovi. Keďže si z tých dvoch kandidátov nevedeli vybrať ani jedného, tak si vymysleli vlastného a ľudia na to zareagovali. V rámci toho pripravujú akciu, ktorá bude poďakovaním za to, že ho uznávajú. Bude to neštandardnejší koncert, lebo ľudia si vyberajú pesničky, ktoré bude kapela hrať.

„Toto sme ešte predtým nikdy neskúšali, bude to zábava. Niektoré piesne ani sami po sebe už nevieme zahrať. Cvičíme preto piesne staré i nové, máme takú prudkú predprípravu, venujeme sa jej pravidelne,“ hovorí kapelník Martin Višňovský. Prezident bude fanúšikom rozdávať guľáš, bude sa s nimi fotiť a tešiť sa z toho, akí sú kamaráti. Keďže sa blíži Veľká noc a typické pochutiny s ňou spojené, tak je dobré na začiatku najprv konzumovať guľáš, aby ten vrchol bol už na začiatku.

Prezradil, aký je jeho sen

Postavu Gebuľaka vytvoril Viktor Židík, čo je zástupca umeleckej školy na Októbrovej ulici, podmienky boli dané. Jediný človek, ktorý nie je človek je on, v klipe potom účinkujú iba zvieratá. „Ale ako bude vyzerať maska, to nebolo jasné, v skutočnosti je to obrovská hlava, hoci vo videu to tak nevyzerá,“ rozpráva Višňovský. A bude guľášu vo štvrtok večer v Pumpe dostatočné množstvo pre hladné krky? „Záleží od toho, koľko príde ľudí, teoreticky by mal stačiť. Bude to zábava, tešíme sa na podujatie, je to odštartovanie sviatkov,“ pridal konkrétnosti o akcii.

Hudobník prezradil, čo je jeho sen: „V čo verím je to, aby tu raz vznikol klub. Je to môj veľký sen, na to, koľko ľudí sa v Prešove venuje hudbe by tu mohol vzniknúť jedného dňa niečo také. Bolo by to dosť vhodné, aby tu existoval klub. Bohužiaľ, mestské organizácie to nemajú šancu nahradiť. Nemajú to, zatiaľ, kde vytvoriť. Spĺňajú účel viac všeobecný, nielen koncertný. Takže na to sa najviac teším,“ dodal.

Vzťah k ďalším prešovským kapelám označil takto: „Myslím si, že si viac-menej celkom fandíme, ale na koncerty mi to nevychádza. Pozrel by som si veľa vecí, niektoré kapely ale už aktívne nehrajú, ako napríklad Ali ibn Rachid. Jednoducho, staršie kapely, ktoré sa pravdepodobne len tak ľahko neoživia. Mám rád aj Eda Klenu, ale vždy, keď hrá koncert, hráme aj my,“ zakončil debatu.

Prezidentský guľáš
1
Galéria
Chiki liki chystajú prezidentský guľáš!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM