Ľubomír Hudačko Kultúra

Nudiť sa rozhodneme nebudeme: Toto sú TOP akcie októbra, ktoré nás čakajú v Prešove

Október už klope na dvere. Vybrali sme preto podujatia, ktoré počas neho radíme nevynechať v Prešove a ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa rozhodneme nebudeme: Toto sú TOP akcie októbra, ktoré nás čakajú v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

(Ne)vyšlo to

1. októbra 20.00 vo Wave

(Ne)vyšlo to! je séria pravidelných stretnutí, počas ktorých známe osobnosti nehovoria o svojich úspechoch, ale naopak o veciach, čo sa práve nepodarili.

Gypsy jazz SK

4. októbra 19.00 v Kine Scala

Nový projekt slovenských hudobníkov zoskupených okolo multižánrového huslistu Jána Berkyho Mrenicu, ktorý sa muzikantsky v novom štýle prezentuje hudbou, inšpirovanou v noblesnom štýle ala Django Reinhart.

Tárajko a Poletajka

7. októbra 16.00 v Kine Scala

Tárajko a Popletajka sa tentokrát rozhodli požiadať detičky o pomoc pri hľadaní strateného pirátskeho pokladu.

Od A po Z s Jiřinou

8. októbra 19.00 v Kine Scala

V rámci tohto predstavenia Martin Dejdar zoznámi publikum s kariérou Jiřiny Bohdalovej, ktorá trvá už neuveriteľných 81 rokov.

University Opening Night 2018

8. októbra 21.00 v PKO

DJ EKG a Prešovskí vysokoškoláci, čiže ich najväčšia párty.

Lenka Filipová

9. októbra 18.00 v PKO

V rámci koncertného tour 2018 vystúpi česká speváčka, gitaristka a hudobná skladateľka v jednej osobe Lenka Filipová so svojimi hosťami.

Dni kávy a čokolády

13. októbra 10.00 do 14.0 októbra 20.00 v Eperii

Nákupné centrum sa premení na veľkú kaviareň, čokoládovňu a čajovňu v jednom s najširším sortimentom široko – ďaleko. Zavládne tu pravá kaviarenská atmosféra.

Katka Korcek & Jerguš Oravec

13. októbra 20.30 v Chris­tianii

Speváčka Katka Korček, známa zo skupiny Made II Mate, zaspieva s gitaristom a spevákom Jergušom Oravcom svoje vlastné piesne z albumu 21st Century Movie, ale aj niekoľko hitov od obľúbených hudobníkov.

Miroslav Donutil

23. októbra 19.00 v Kine Scala

Kto by tohto vynikajúceho herca a skvelého rozprávača nepoznal? Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom programe a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, dokonca aj rozplakať.

Janais – Ilúzie

25. októbra 19.00 vo Wave

Speváčka Janais predstavuje po troch rokoch svoj štvrtý štúdiový album nazvaný Ilúzie. Na krstnom koncerte zaznejú okrem singlov známych z éteru aj tri úplné novinky a najznámejší slovenský šansón Čerešne preložený do francúzštiny.

Slovensko – Rusko

27. októbra 18.00 v Mestskej hale

Kvalifikačný zápas mužskej hádzanárskej reprezentácie o postup na EHF Euro 2020. Slováci si zahrajú proti tradičnému rivalovi z posledných kvalifikácií – silnej reprezentácii Rus­ka.

Schelinger – Pozdravy z neba

27. októbra 20.00 v Mestskej hale

Jiří Schelinger (1951 – 1981), patrí k nezabudnuteľným tváram československej rockovej scény. Spomínať naňho bude jeden z najpovolanejších, jeho brat Milan Schelinger, ktorý bude, spolu so svojou kapelou merať cestu zo Šumavy až do Prešova nie náhodne – v predvečer storočnice vzniku Československa. Súčasťou hudobného večera bude okrem live koncertu aj moderovaný rozhovor a prezentácia knihy o Jiřím Schelingerovi.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM